24 november 2022

EU-ÖET üzleti fórum

Az eseményről

A hatodik EU-ÖET üzleti fórum ideális lehetőséget kínál arra, hogy az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács szakpolitikai döntéshozatalának legújabb szakpolitikai kezdeményezéseire, valamint az éghajlatváltozás, az energiabiztonság, valamint a zöld és digitális átállás jelenlegi kihívásainak kezelésére használt eszközökre összpontosítsunk. A „Stratégiai partnerség az Öböl-menti térséggel” című közös közlemény szakpolitikai keretében az olyan közelmúltbeli uniós szakpolitikai kezdeményezések, mint a Global Gateway, az élelmezésbiztonság és a zöld megállapodás keretet biztosítanak a stratégiai partnerekkel, például az ÖET-vel folytatott globális fellépéshez. Az átfogó témákkal az üzleti fórum vitaindító nyitóülésén foglalkoznak majd, és azokat a későbbi vitafórumok és panelbeszélgetések keretében részletesebben is meg fogják vizsgálni.

E stratégiák elfogadása és végrehajtása nemcsak Európa jövőbeli gazdasági struktúrája szempontjából fontos, hanem potenciális modelleket és partnerségeket kínál a világ más országai, köztük az ÖET tagállamai számára is. A rendezvényen ezt a szakpolitikai és programorientáltságot a két ÖET-tagország előadásai egészítik ki az uniós vállalkozások beruházási és kereskedelmi projektlehetőségeiről.

Regisztráció most

A rendezvény háttere

A világ kormányai a világjárványt követő helyreállítás gazdasági kihívásain túl a fenntartható hosszú távú növekedésre és fejlődésre irányuló stratégiákat dolgoznak ki. A világjárványt követő időszakban az EU és az ÖET tagállamai szakpolitikákat dolgoztak ki és számos intézkedést hajtottak végre a fenntartható gazdasági fellendülés érdekében.

Az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak címzett, „Stratégiai partnerség az Öböl-menti térséggel” című, 2022 májusában közzétett közös közleményben foglaltaknak megfelelően, tekintettel az 1989-es EU-ÖET együttműködési megállapodás óta bekövetkezett számos fejleményre, valamint arra, hogy sokkal erősebb és átfogóbb együttműködésre van szükség, az EU eltökélt szándéka, hogy partnerként működjön együtt az Öböl-menti térséggel, és szilárd stratégiai partnerség és szilárd kétoldalú intézményi keretek révén új lendületet adjon az együttműködésnek.

A kereskedelem és a beruházások növelése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a globális egészségügy és energiabiztonság biztosítása, valamint a zökkenőmentes zöld átállás mind komoly közös érdekű kérdések. Az EU, valamint az ÖET és tagállamai közötti stratégiai partnerség növelni fogja mindkét partner jólétét és biztonságát, és valódi változást hoz a globális kihívások kezelésében. Ez a partnerség az egyes ÖET-tagállamok és az uniós tagállamok között már meglévő, hagyományosan erős kapcsolatokra fog épülni.

Napirend

Mikor
2022. november 24.
Ahol:
Lakópalota, Brüsszel
Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások