Cégtörténet:

A kereskedelmi megállapodások mindig édesítőszerek

A kereskedelmi megállapodások mindig édesítőszerek

A sztevia piaca, amely egy mesterséges édesítőszer és nulla kalóriatartalmú cukorpótló, világszerte növekszik, és Görögország, a Stevia Hellas, e piacot szállítja.

Ha termékünket az EU-n kívülre exportáljuk, mindig azokra az országokra tekintünk, amelyek uniós kereskedelmi megállapodást kötöttek, míg más országokat
Christos Stamatis, a Stevia Hellas vezérigazgatója

Nemzetközi exporttörténetük öt évvel ezelőtt kezdődött, amikor Stevia Hellas a világ legnagyobb élelmiszer-innovációs kiállítása, a SIAL kiállítása során Párizsban bemutatta termékeit. Kazahsztán egyik fő forgalmazója, az AFONOLIVA.KZ érdeklődött a termék iránt, és új kereskedelmi kapcsolat jött létre. Sztamatisz úr szerint a Kazahsztánba irányuló export „nagyon könnyű” volt az EU és Kazahsztán közötti megerősített partnerségi és együttműködési megállapodás miatt. A kiviteli folyamat nagyon hasonló az Európán belüli exporthoz.

Megfelelő áron történő kiskereskedelmi értékesítés Kazahsztánban

Stamatis úr becslése szerint termékeik 10–15%-kal többe kerülnek a kereskedelmi megállapodásokkal nem rendelkező országokban, mivel megnövekedett papírmunkára és importadókra van szükség. A kereskedelmi megállapodás keretében folytatott üzleti tevékenység azt jelenti, hogy Stevia Hellas árversenyt folytathat olyan országokban, mint például Kazahsztán.

A kereskedelmi megállapodások egyik előnye, hogy az uniós vállalkozások pályázhatnak közbeszerzési pályázatokra az uniós kereskedelmi megállapodásokkal rendelkező országokban. Ez fontos a Stevia Hellas számára, és aktívan pályáznak Kazahsztánban, ami tovább növeli exportjukat.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások