Priča o iskustvu poduzeća:

Trgovinski sporazumi uvijek su sladilo

Trgovinski sporazumi uvijek su sladilo

Tržište stevije, umjetnog zaslađivača i nultog kalorija za šećer, raste diljem svijeta, a grčko poslovanje Stevia Hellas želi opskrbljivati to tržište.

Pri izvozu proizvoda izvan EU-a uvijek gledamo u zemlje s trgovinskim sporazumima EU-a prije drugih zemalja
Christosa Stamatisa, glavnog izvršnog direktora Stevije Hellasa

Njihova priča o međunarodnom izvozu započela je prije pet godina kada je Stevia Hellas izložila svoje proizvode na izložbi SIAL u Parizu, najvećoj svjetskoj izložbi za inovacije u području hrane. Jedan od glavnih kazahstanskih distributera, AFONOLIVA.KZ, bio je zainteresiran za proizvod i stvoren je novi trgovinski odnos. Prema mišljenju g. Stamatisa, izvoz u Kazahstan bio je „vrlo jednostavan” zbog Sporazuma o pojačanom partnerstvu i suradnji između EU-a i Kazahstana. Postupak izvoza vrlo je sličan izvozu unutar Europe.

Maloprodaja po odgovarajućoj cijeni u Kazahstanu

G. Stamatis procjenjuje da njihovi proizvodi koštaju 10 – 15 % više u zemljama bez trgovinskih sporazuma zbog povećane potrebne papirologije i uvoznih poreza. Poslovanje na temelju trgovinskog sporazuma znači da se Stevia Hellas može natjecati po cijeni u zemljama kao što je Kazahstan.

Jedna od prednosti trgovinskog sporazuma jest da se poduzeća iz EU-a mogu natjecati za javne natječaje u zemljama s trgovinskim sporazumima EU-a. To je od interesa za Steviu Hellas i aktivno provodi natječaje u Kazahstanu kojima će se dodatno povećati njihov izvoz.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice