Virksomhedens historie:

Handelsaftaler er altid et sødestof

Handelsaftaler er altid et sødestof

Markedet for stevia, som er et kunstigt sødestof og en erstatning uden kaloriesukker, vokser på verdensplan, og de græske virksomheder, Stevia Hellas, er i færd med at forsyne dette marked.

Når vi eksporterer vores produkt til lande uden for EU, ser vi altid ud til lande med EU's handelsaftaler over for andre lande,
Christos Stamatis, administrerende direktør for Stevia Hellas

Deres internationale eksporthistorie startede for fem år siden, da Stevia Hellas udstillede sine produkter på SIAL expo i Paris, verdens største udstilling om fødevareinnovation. En af Kasakhstans største forhandlere, AFONOLIVA.KZ, var interesseret i produktet, og der opstod en ny handelsforbindelse. Ifølge hr. Stamatis har det været "meget let" at eksportere til Kasakhstan på grund af den udvidede partnerskabs- og samarbejdsaftale mellem EU og Kasakhstan. Eksportprocessen ligner i høj grad eksporten inden for Europa.

Detailhandel til den rette pris i Kasakhstan

Stamatis anslår, at deres produkt koster 10-15 % mere i lande uden handelsaftaler på grund af det øgede papirarbejde plus importafgifter. At gøre forretninger i henhold til en handelsaftale betyder, at Stevia Hellas kan konkurrere på prisen i lande som Kasakhstan.

En af fordelene ved en handelsaftale er, at EU's virksomheder kan byde på offentlige udbud i lande med EU-handelsaftaler. Dette er af interesse for Stevia Hellas, og de fortsætter aktivt udbud i Kasakhstan, hvilket vil øge deres eksport endnu mere.

Del denne side: