Ιστορία εταιρείας:

Οι εμπορικές συμφωνίες είναι πάντα γλυκαντικές ουσίες

Οι εμπορικές συμφωνίες είναι πάντα γλυκαντικές ουσίες

Η αγορά της stevia, ενός τεχνητού γλυκαντικού και υποκατάστατου ζάχαρης μηδενικών θερμίδων, αναπτύσσεται παγκοσμίως και η ελληνική επιχείρηση, η Stevia Hellas, προμηθεύεται την εν λόγω αγορά.

Όταν εξάγουμε το προϊόν μας εκτός της ΕΕ, αναζητούμε πάντα χώρες με εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ ενώπιον άλλων χωρών
Χρήστος Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος της Stevia Hellas

Η διεθνής εξαγωγική ιστορία τους ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια όταν η Stevia Hellas παρουσίασε τα προϊόντα της στην έκθεση SIAL στο Παρίσι, τη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας τροφίμων στον κόσμο. Ένας από τους κύριους διανομείς του Καζακστάν, η AFONOLIVA.KZ, ενδιαφερόταν για το προϊόν και δημιουργήθηκε μια νέα εμπορική σχέση. Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η εξαγωγή στο Καζακστάν ήταν «πολύ εύκολη» λόγω της ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του Καζακστάν. Η διαδικασία εξαγωγής παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με τις εξαγωγές εντός της Ευρώπης.

Λιανική πώληση στη σωστή τιμή στο Καζακστάν

Ο κ. Σταμάτης εκτιμά ότι τα προϊόντα τους κοστίζουν 10-15 % περισσότερο σε χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες λόγω της αυξημένης γραφειοκρατίας που απαιτείται συν τους φόρους επί των εισαγωγών. Η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας σημαίνει ότι η Stevia Hellas μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές σε χώρες όπως το Καζακστάν.

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας εμπορικής συμφωνίας είναι ότι οι επιχειρήσεις της ΕΕ μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για δημόσιους διαγωνισμούς σε χώρες με εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ. Αυτό ενδιαφέρει τη Stevia Hellas και προχωρεί ενεργά σε διαγωνισμούς στο Καζακστάν, οι οποίοι θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις εξαγωγές τους.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις