Izkušnja podjetja:

Trgovinski sporazumi, ki v svet prinašajo evropske inovacije

Trgovinski sporazumi, ki v svet prinašajo evropske inovacije

Lithoz je avstrijsko podjetje, ki proizvaja tridimenzionalne tiskalnike za raziskave ter za avtomobilsko, letalsko in vesoljsko industrijo ter medicinsko industrijo. Ustanovitelji so združili svoja znanja in spretnosti na področju strojništva in znanosti o materialih, pri čemer so leta 2011 ustvarili to odcepitev na Tehnični univerzi na Dunaju.

Svoboda gibanja je dobra za podjetja

Enostavnost potovanja je zelo pomembna za tri vidike poslovanja Lithoza. Prvič, trgovinski prikazi so ključni del njihove tržne strategije. Katharina Hofhansl, direktorica računa Lithoz, pravi, da je zaradi lažjega potovanja v države s trgovinskimi sporazumi bolj verjetno, da se bodo udeležili sejmov v teh državah. Nasprotno pa „če je to pretežko storiti manj, gremo na Kitajsko vsako drugo leto in ne vsako leto“.

Drugič, tehniki za storitve Lithoz potujejo po svetu, da bi oskrbovali tiskalnike. Trgovinski sporazum EU s Kanado (CETA) na primer izrecno omogoča podjetjem iz EU, kot je Lithoz, da v Kanado opravljajo poprodajne storitve, saj jim omogoča pošiljanje inženirjev za vzdrževanje in drugih strokovnjakov.

Tretjič, družba Lithoz ponuja svetovanje strankam, ki potujejo v njene pisarne na Dunaju za dva do tri dni, da bi izkoristile svoje interno strokovno znanje. Za stranke iz držav trgovinskih sporazumov so poslovna potovanja nemotena in nezapletena.

Trgovinski sporazumi preprečujejo težave

Lithoz resnično občuti vrednost trgovinskih sporazumov pri znižanju stroškov ladijskega prevoza in carin. Imajo dvočlansko ekipo, ki vodi izvozni postopek, in lažje je, če je to podprto s trgovinskim sporazumom.

Trgovinski sporazumi nam olajšujejo poslovanje.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Ga. Hofhansl je opozorila na težave, s katerimi so se srečale pri prodaji v ZDA, s katerimi ni trgovinskega sporazuma. Avstrijsko podjetje je tako težko poslovalo v ZDA, da je tam ustanovilo podjetje za premagovanje ovir. To je obremenjujoče delo za vsa podjetja, zlasti manjša. Za primerjavo, družba Lithoz je svoj proizvod prodala kanadskim strankam na podlagi sporazuma CETA in ugotovila, da je postopek zelo enostaven.

Po svetu deluje 80 tridimenzionalnih tiskalnikov Lithoz in 50 % njihove prodaje gre zunaj Evrope.

Deli to stran:

Hitre povezave