Cégtörténet:

Kereskedelmi megállapodások az európai innováció világviszonylatban történő megismertetésével

Kereskedelmi megállapodások az európai innováció világviszonylatban történő megismertetésével

A Lithoz egy osztrák vállalat, amely 3D nyomtatókat gyárt kutatásra, valamint a gépjárműipar, a repülés és a gyógyászati ipar számára. Az alapítók ötvözték a gépészmérnöki és anyagtudományi készségeiket, ami 2011-ben a Bécsi Műszaki Egyetemen jött létre.

A szabad mozgás a vállalkozások számára előnyös

A könnyű utazás nagyon fontos a Lithoz üzleti tevékenységének három aspektusa szempontjából. Először is, a kereskedelmi bemutatók marketingstratégiájuk kulcsfontosságú részét képezik. Katharina Hofhansl, Lithoz számlavezető azt állítja, hogy mivel könnyebb a kereskedelmi megállapodásokkal rendelkező országokba utazni, nagyobb valószínűséggel vesznek részt kereskedelmi bemutatókon ezekben az országokban. Ezzel szemben „ha túl nehéz, kevesebbet teszünk, így minden évben nem minden évben, hanem minden második évben Kínába menünk”.

Másodszor, a Lithoz szolgáltató technikusok világszerte utaznak nyomtatójuk kiszolgálására. Az EU Kanadával folytatott kereskedelmi megállapodása, a CETA például kifejezetten megkönnyíti az olyan uniós vállalkozások számára, mint a Lithoz, hogy értékesítés utáni szolgáltatásokat nyújtsanak Kanadának azáltal, hogy lehetővé teszi számukra karbantartási mérnökök és egyéb szakértők küldését.

Harmadszor, a Lithoz tanácsadási szolgáltatást nyújt azoknak az ügyfeleknek, akik két-három napig utaznak a bécsi irodába, hogy igénybe vehessék belső szakértelmüket. A kereskedelmi megállapodás szerinti országokból érkező ügyfelek számára az üzleti utazás zökkenőmentes és bonyolult.

A kereskedelmi megállapodások elhárítják a problémákat

A Lithoz valóban érzékeli a kereskedelmi megállapodások értékét a csökkentett szállítási és vámköltségekben. Kétfős csapatuk irányítja a kiviteli folyamatot, és könnyebb, ha ezt kereskedelmi megállapodás támasztja alá.

A kereskedelmi megállapodások megkönnyítik számunkra az üzleti tevékenység végzését.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Hofhansl asszony felhívja a figyelmet azokra a problémákra, amelyekkel az USA-ba történő értékesítés során szembesültek, és amelyekkel nem kötöttek kereskedelmi megállapodást. Az osztrák vállalat annyira nehéznek találta üzleti tevékenységét az Egyesült Államokban, hogy ott az akadályok leküzdése érdekében vállalkozást alapít. Ez minden vállalat, és különösen a kisebb vállalkozások számára megterhelő feladat. Összehasonlításképpen, a Lithoz a CETA keretében értékesítette termékét kanadai ügyfeleknek, és nagyon egyszerűnek találta a folyamatot.

Jelenleg világszerte 80 Lithoz 3D nyomtató működik, és értékesítésük 50%-a Európán kívülre irányul.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások