Yritysesimerkki:

Kauppasopimukset, joilla eurooppalaista innovointia tuodaan maailmaan

Kauppasopimukset, joilla eurooppalaista innovointia tuodaan maailmaan

Lithoz on itävaltalainen yritys, joka valmistaa 3D-tulostimia tutkimukseen sekä auto-, ilmailu- ja lääkintäteollisuuteen. Perustajat sekoittivat koneenrakennus- ja materiaalitieteen osaamistaan ja loivat vuonna 2011 Wienin teknillisen yliopiston linkityksen.

Vapaa liikkuvuus on hyvää liike-elämälle

Matkustamisen helppous on erittäin tärkeää Lithozin liiketoiminnan kolmelle osa-alueelle. Ensinnäkin kauppanäyttelyt ovat keskeinen osa niiden markkinointistrategiaa. Katharina Hofhansl, Lithoz Account Manager, toteaa, että koska kauppasopimusten tehneisiin maihin matkustaminen on helpompaa, he osallistuvat todennäköisemmin kauppamessuille näissä maissa. Sitä vastoin ”jos se on liian vaikeaa, menemme Kiinaan joka toinen vuosi eikä joka vuosi”.

Toiseksi Lithoz-palveluteknikot matkustavat eri puolilla maailmaa palvelemaan tulostimiaan. Esimerkiksi EU:n kauppasopimus Kanadan kanssa, CETA-sopimus, helpottaa nimenomaisesti Lithozin kaltaisten EU:n yritysten mahdollisuuksia tarjota myynnin jälkeisiä palveluja Kanadaan antamalla niille mahdollisuuden lähettää huoltoinsinöörejä ja muita asiantuntijoita.

Kolmanneksi Lithoz tarjoaa konsulttipalveluja asiakkaille, jotka matkustavat Wienissä sijaitseviin toimistoihinsa 2–3 päivän ajan hyödyntääkseen omaa asiantuntemustaan. Kauppasopimusmaista tulevien asiakkaiden liikematkat ovat sujuvia ja monimutkaisia.

Kauppasopimukset torjuvat ongelmia

Lithoz itse asiassa tuntee kauppasopimusten arvon alentaessaan kuljetus- ja tullikustannuksiaan. Niillä on kaksihenkinen ryhmä, joka hallinnoi vientiprosessia, ja se on helpompaa, kun sitä tuetaan kauppasopimuksella.

Kauppasopimukset helpottavat liiketoimintaa.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Hofhansl pani merkille ongelmat, joita he ovat kohdanneet myydessään Yhdysvaltoihin, jonka kanssa ei ole tehty kauppasopimusta. Itävaltalainen yritys piti liiketoiminnan harjoittamista Yhdysvalloissa niin vaikeana, että se perusti sinne yrityksen esteiden voittamiseksi. Tämä on työlästä kaikille yrityksille ja erityisesti pienemmille yrityksille. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että Lithoz on myynyt tuotteensa kanadalaisille asiakkaille CETA-sopimuksen nojalla ja pitänyt prosessia hyvin yksinkertaisena.

Tällä hetkellä eri puolilla maailmaa toimii 80 litoz 3D-tulostinta, ja 50 prosenttia niiden myynnistä tapahtuu Euroopan ulkopuolella.

Jaa tämä sivu: