Virksomhedens historie:

Handelsaftaler, der bringer europæisk innovation ud i verden

Handelsaftaler, der bringer europæisk innovation ud i verden

Lithoz er en østrigsk virksomhed, der fremstiller 3D-printere til forskning samt til bilindustrien, luft- og rumfartsindustrien og medicinalindustrien. Grundlæggerne blandede deres færdigheder inden for maskinteknik og materialevidenskab og skabte denne spin-off fra det tekniske universitet i Wien i 2011.

Friheden til at flytte er godt for erhvervslivet

Muligheden for at rejse er meget vigtig for tre aspekter af Lithoz "virksomhed. For det første er handelssegmenter en central del af deres markedsføringsstrategi. Katharina Hofhansl, Lithoz Account Manager, siger, at de, fordi det er lettere at rejse til lande med handelsaftaler, er mere tilbøjelige til at deltage i handelsseminarer i disse lande. Omvendt "hvis det er for vanskeligt, gør vi det mindre, så går vi til Kina hvert andet år i stedet for hvert år".

For det andet rejser lithoz-tjenesteteknikere rundt om i verden for at betjene deres printere. EU's handelsaftale med Canada, CETA, gør det f.eks. udtrykkeligt lettere for EU-virksomheder som Lithoz at levere eftersalgsservice til Canada ved at give dem mulighed for at sende vedligeholdelsesingeniører og andre specialister.

For det tredje tilbyder Lithoz en rådgivningstjeneste til kunder, der rejser til sine kontorer i Wien i to til tre dage for at gøre brug af deres interne ekspertise. For kunder fra lande, der er omfattet af handelsaftaler, er forretningsrejser glat og ukompliceret.

Handelsaftaler afværger problemer

Lithoz føler virkelig værdien af handelsaftaler i de reducerede sø- og toldomkostninger. De har et tomandshold, der styrer eksportprocessen, og det er lettere, når dette bakkes op af en handelsaftale.

Handelsaftaler gør det lettere for os at drive forretning.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Hofhansl bemærkede de problemer, de var stødt på, da de solgte til USA, med hvem der ikke er indgået nogen handelsaftale. Den østrigske virksomhed fandt det så vanskeligt at drive forretning i USA, at den etablerede en virksomhed dér for at overvinde hindringerne. Dette er en besværlig arbejdsgang for alle virksomheder og især for mindre virksomheder. Til sammenligning har Lithoz solgt deres produkt til canadiske kunder i henhold til CETA og har fundet processen meget enkel.

Der er nu 80 lithoz-3D-printere i drift rundt om i verden, og 50 % af deres salg foregår uden for Europa.

Del denne side: