Priča o iskustvu poduzeća:

Trgovinski sporazumi koji europske inovacije dovode u svijet

Trgovinski sporazumi koji europske inovacije dovode u svijet

Lithoz je austrijsko društvo koje proizvodi 3D pisače za istraživanje te za automobilsku, zrakoplovno-svemirsku i medicinsku industriju. Osnivači su spojili svoje vještine u području strojarstva i znanosti o materijalima te su 2011. osnovali taj spoj Tehničkog sveučilišta u Beču.

Sloboda kretanja dobra je za poduzeća

Jednostavnost putovanja vrlo je važna za tri aspekta poslovanja Lithoza. Prvo, prikazi trgovine ključni su dio njihove marketinške strategije. Katharina Hofhansl, voditeljica računa Lithoz, kaže da je vjerojatnije da će lakše putovati u zemlje s kojima su sklopljeni trgovinski sporazumi. S druge strane, „ako je to preteško, činimo manje, pa odlazimo u Kinu svake druge godine, a ne svake godine”.

Drugo, servisni tehničari Lithoz putuju diljem svijeta kako bi opskrbljivali svoje pisače. Na primjer, trgovinski sporazum EU-a s Kanadom, CETA, poduzećima iz EU-a kao što je Lithoz izričito olakšava pružanje usluga nakon prodaje Kanadi tako što im se omogućuje slanje inženjera za održavanje i drugih stručnjaka.

Kao treće, Lithoz nudi uslugu savjetovanja klijentima koji dva do tri dana putuju u njegove urede u Beču kako bi iskoristili svoje interno stručno znanje. Za klijente koji dolaze iz zemalja trgovinskih sporazuma poslovna putovanja neometana su i besprijekorna.

Trgovinskim sporazumima ne rješavaju se problemi

Lithoz zaista osjeća vrijednost trgovinskih sporazuma zbog svojih smanjenih troškova otpreme i carine. Imaju dvočlani tim koji upravlja postupkom izvoza i to je lakše ako je to podržano trgovinskim sporazumom.

Trgovinski sporazumi olakšavaju nam poslovanje.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Gđa Hofhansl napomenula je probleme s kojima se susrela pri prodaji u SAD s kojim ne postoji trgovinski sporazum. Austrijsko trgovačko društvo imalo je toliko teško poslovati u SAD-u da je tamo osnovalo poduzeće kako bi prevladalo prepreke. To je opterećujuće rješenje za svako poduzeće, a posebno za manja poduzeća. Za usporedbu, Lithoz je prodao svoj proizvod kanadskim klijentima na temelju CETA-e te je utvrdio da je postupak vrlo jednostavan.

Diljem svijeta trenutačno djeluje 80 pisača Lithoz 3D, a 50 % njihove prodaje odvija se izvan Europe.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice