Ιστορία εταιρείας:

Εμπορικές συμφωνίες που μεταφέρουν την ευρωπαϊκή καινοτομία στον κόσμο

Εμπορικές συμφωνίες που μεταφέρουν την ευρωπαϊκή καινοτομία στον κόσμο

Η Lithoz είναι αυστριακή εταιρεία που κατασκευάζει εκτυπωτές 3D για σκοπούς έρευνας, καθώς και για την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική και την ιατρική βιομηχανία. Οι ιδρυτές συνδύασαν τις δεξιότητές τους στον τομέα της μηχανικής και της επιστήμης των υλικών, δημιουργώντας αυτή τη τεχνοβλαστής από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 2011.

Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι επωφελής για τις επιχειρήσεις

Η ευκολία μετακίνησης είναι πολύ σημαντική για τρεις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Lithoz. Πρώτον, οι εμπορικές επιδείξεις αποτελούν βασικό στοιχείο της εμπορικής στρατηγικής τους. Η Katharina Hofhansl, διευθύντρια του λογαριασμού Lithoz, δηλώνει ότι, επειδή είναι ευκολότερο να ταξιδέψουν σε χώρες με εμπορικές συμφωνίες, είναι πιθανότερο να παρακολουθούν εμπορικές εκθέσεις σε αυτές τις χώρες. Αντιστρόφως, «αν είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε λιγότερο, πηγαίνουμε στην Κίνα κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε χρόνο».

Δεύτερον, οι τεχνικοί της υπηρεσίας Lithoz ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο για να εξυπηρετήσουν τους εκτυπωτές τους. Για παράδειγμα, η συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά, η CETA, διευκολύνει ρητά τις επιχειρήσεις της ΕΕ όπως η Lithoz να παρέχουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά την πώληση στον Καναδά, επιτρέποντάς τους να στέλνουν μηχανικούς συντήρησης και άλλους ειδικούς.

Τρίτον, η Lithoz παρέχει συμβουλευτική υπηρεσία σε πελάτες που μεταβαίνουν στα γραφεία της στη Βιέννη για δύο έως τρεις ημέρες για να επωφεληθούν από την εσωτερική τους εμπειρογνωμοσύνη. Για τους πελάτες που προέρχονται από χώρες που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες, τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ομαλά και δεν περιπλέκονται.

Οι εμπορικές συμφωνίες αποτρέπουν προβλήματα

Η Lithoz αισθάνεται πραγματικά την αξία των εμπορικών συμφωνιών στο μειωμένο ναυτιλιακό και τελωνειακό κόστος της. Διαθέτουν μια ομάδα δύο ατόμων που διαχειρίζεται τη διαδικασία εξαγωγής και είναι ευκολότερη όταν αυτή υποστηρίζεται από εμπορική συμφωνία.

Οι εμπορικές συμφωνίες μας διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Katharina Hofhansl, Lithoz

Hofhansl επισημαίνει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την πώληση στις ΗΠΑ, με τις οποίες δεν υπάρχει εμπορική συμφωνία. Η αυστριακή εταιρεία διαπίστωσε ότι ήταν τόσο δύσκολο να δραστηριοποιηθεί στις ΗΠΑ ώστε να ιδρύσει εταιρεία εκεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια. Πρόκειται για επαχθές κόστος εργασίας για κάθε εταιρεία και ιδίως για τις μικρότερες. Συγκριτικά, η Lithoz πώλησε το προϊόν της σε Καναδούς πελάτες στο πλαίσιο της CETA και διαπίστωσε ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Σήμερα λειτουργούν 80 εκτυπωτές Lithoz 3D σε ολόκληρο τον κόσμο και το 50 % των πωλήσεών τους πραγματοποιείται εκτός Ευρώπης.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις