Cégtörténet:

A jövő alakítása a múltból

A jövő alakítása a múltból

A Lapuan Kankurit családi vállalkozás, amely nagyon sikeres volt Európában, és az elmúlt tíz évben Japánnal is kereskedik.

Az EU-Japán kereskedelmi megállapodás növelte az értékesítést ebből a fontos piacról. Jaana Hjelt
Marketing Manager and Owner, Lapuan Kankurit

A finn cég ruhaneműből, gyapjúból, tenclből és pamutból készült, kiváló minőségű ruházatot és háztartási eszközöket tervez és köt össze. Míg a vállalat az USA-ba és Dél-Koreába is exportál, Japán a Lapuan Kankurit EU-n kívüli fő piaca.

„Az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a fluktuációnk, és Japán a kereskedelmi megállapodásnak köszönhetően jelentős részét képezte ennek a növekedésnek.” Japánban nagyon örült partnerünk az EU-Japán gazdasági partnerségi megállapodásról„– mondja Hjelt asszony.

Tavaly a vállalat betonozta kapcsolatait ezzel a piaccal azáltal, hogy egy kiemelt üzletet nyitott Tokióban.

Könnyű átmenet

A kereskedelmi megállapodás szerinti munkába való átmenet zökkenőmentes volt. A Lapuan Kankurit évek óta dokumentálja gyártási folyamatait, nyersanyagait, fenntarthatóságát stb., mivel – amint azt Hjelt asszony is állítja – „az ügyfeleknek manapság több információra és átláthatóságra van szükségük a termeléssel kapcsolatban”, ami azt jelenti, hogy a termékeik származásának igazolásához szükséges dokumentumok nagy része már rendelkezésre állt, így könnyen részesülhettek a japán piacon a kereskedelmi megállapodás szerinti kedvezményes vámtarifák előnyeiből.Hjelt asszony azt állítja, hogy elfogtak a kereskedelmi megállapodásban szereplő származási szabályokhoz kapcsolódó papírmunka miatt, de szerencsétlenül meglepően meglepőnek találták, hogy „könnyű” volt.

Nagyobb versenyképesség

A nyersanyagok – különösen a len – ára az elmúlt években nőtt. Ez negatívan befolyásolhatta volna üzleti tevékenységüket Japánban, de a kereskedelmi megállapodás értelmében csökkentették a vámokat, és ez ellensúlyozta az anyagok megnövekedett költségét, lehetővé téve a Lapuan Kankurit számára, hogy fenntartsa a végső fogyasztóra vonatkozó árképzését.

Erős és fenntartható helyi vállalkozás

A Lapuan Kankurit jelenleg 30 főt foglalkoztat, akik száma az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt, részben a japán növekedésnek köszönhetően. Mivel ilyen kevés ember részesül a szövés hagyományos mesterségében, házon belüli képzést biztosítanak az új alkalmazottak számára, biztosítva, hogy ezek a készségek ne veszítsék el a jövő generációit.

A Lapuan Kankurit termékeinek valamennyi nyersanyaga ellenőrzött európai forrásokból származó ökológiai, tanúsítvánnyal rendelkező természetes anyag. Például a lent Franciaországban és Belgiumban termesztik, a fonóüzemek Közép- és Kelet-Európában találhatók, csomagolásuk pedig helyileg Finnországban történik. Napjainkban a fogyasztók elfordulnak az etikátlan gyors divattól. A kereskedelmi megállapodások által ösztönzött múlt hagyományai a jövőnek tűnnek.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások