Ιστορία εταιρείας:

Διαμόρφωση του μέλλοντος από το παρελθόν

Διαμόρφωση του μέλλοντος από το παρελθόν

Ο Lapuan Kankurit είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και, κατά την τελευταία δεκαετία, συναλλάσσει επίσης με την Ιαπωνία.

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας αύξησε τις πωλήσεις από αυτή τη σημαντική αγορά. Jaana Hjelt
Marketing Manager and Owner, Lapuan Kankurit

Η φινλανδική εταιρεία σχεδιάζει και φουσκώνει ευρύ φάσμα ενδυμάτων και ειδών σπιτιού υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα από πανικά, μαλλί, Τσενλ και βαμβάκι. Ενώ η εταιρεία εξάγει επίσης στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, η Ιαπωνία είναι η σημαντικότερη αγορά του Lapuan Kankurit εκτός της ΕΕ.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια ο κύκλος εργασιών μας αυξάνεται σταθερά και η Ιαπωνία αποτελεί σημαντικό μέρος αυτής της ανάπτυξης χάρη στην εμπορική συμφωνία. Ο εταίρος μας στην Ιαπωνία ήταν πολύ ενθουσιασμένος για τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας», δηλώνει η κ. Hjelt.

Πέρυσι, η εταιρεία εδραίωσε τη σχέση της με την αγορά αυτή ανοίγοντας ένα εμβληματικό κατάστημα στο Τόκιο.

Εύκολη μετάβαση

Η μετάβαση στην εργασία στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας ήταν ομαλή. Ο Lapuan Kankurit τεκμηριώνει εδώ και πολλά χρόνια τις διαδικασίες παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα κ.λπ. διότι, όπως αναφέρει η κα Hjelt, «οι πελάτες χρειάζονται σήμερα όλο και περισσότερες πληροφορίες και διαφάνεια όσον αφορά την παραγωγή». Αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόδειξη της καταγωγής των προϊόντων τους είχαν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, ώστε να μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από τους μειωμένους δασμολογικούς συντελεστές για τα προϊόντα τους στην ιαπωνική αγορά στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας. Η κ. Hjelt ισχυρίζεται ότι ανησυχούσε για τη γραφειοκρατία που συνδέεται με τους κανόνες καταγωγής της εμπορικής συμφωνίας, αλλά στην πραγματικότητα εκπλήσσει με ευχάριστο τρόπο να διαπιστώσει ότι «είναι εύκολο».

Μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα

Το κόστος των πρώτων υλών, ιδίως των πανικών, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να έχει επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ιαπωνία, αλλά στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας, οι δασμοί μειώθηκαν και αυτό αντιστάθμισε το αυξημένο κόστος των υλικών, επιτρέποντας στον Lapuan Kankurit να διατηρήσει τις τιμές του για τον τελικό καταναλωτή.

Ισχυρές και βιώσιμες τοπικές επιχειρήσεις

Σήμερα, ο Lapuan Kankurit απασχολεί 30 άτομα, αριθμός που αυξάνεται σταθερά την τελευταία δεκαετία, εν μέρει χάρη στην ανάπτυξή τους στην Ιαπωνία. Επειδή τόσο λίγα άτομα εκπαιδεύονται στην παραδοσιακή ύφανση, παρέχουν ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση σε νέα μέλη του προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι οι δεξιότητες αυτές δεν θα χαθούν για τις μελλοντικές γενιές.

Όλες οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα του Lapuan Kankurit είναι οικολογικά, πιστοποιημένα φυσικά υλικά από επαληθευμένες ευρωπαϊκές πηγές. Για παράδειγμα, το λινάρι για τα πανικά τους καλλιεργείται στη Γαλλία και το Βέλγιο, τα εργοστάσια νηματοποίησης έχουν την έδρα τους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η συσκευασία τους προέρχεται τοπικά από τη Φινλανδία. Οι σημερινοί καταναλωτές απομακρύνονται από την αντιδεοντολογική ταχεία μόδα. Χάρη στις εμπορικές συμφωνίες, οι παραδόσεις του παρελθόντος μοιάζουν με το μέλλον.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις