Virksomhedens historie:

Udvikling af fremtiden fra fortiden

Udvikling af fremtiden fra fortiden

Lapuan Kankurit er en familieejet virksomhed, der har haft stor succes i Europa, og som i de seneste ti år også har handlet med Japan.

Handelsaftalen mellem EU og Japan øgede salget fra dette vigtige marked. Jaana Hjelt
Marketing Manager og ejer, Lapuan Kankurit

Den finske virksomhed designer og væver en lang række beklædningsgenstande og hjemmeartikler af høj kvalitet, der er fremstillet af linned, uld, Tencel og bomuld. Mens virksomheden også eksporterer til USA og Sydkorea, er Japan Lapuan Kankurits største marked uden for EU.

"I de seneste ti år har vores omsætning været støt stigende, og Japan har været en stor del af denne vækst takket være handelsaftalen. Vores partner i Japan var meget spændende med hensyn til den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan, "siger Hjelt.

Sidste år cementerede virksomheden sit forhold til dette marked ved at åbne en flagskibsbutik i Tokyo.

Let overgang

Overgangen til arbejde under handelsaftalen forløb gnidningsløst. Lapuan Kankurit har i mange år dokumenteret sine produktionsprocesser, råmaterialer, bæredygtighed osv., fordi "kunderne i dag har brug for flere og flere oplysninger og gennemsigtighed med hensyn til produktionen", hvilket betød, at en stor del af den dokumentation, der kræves for at dokumentere oprindelsen af deres produkter, allerede var på plads, så de let kunne drage fordel af de nedsatte toldsatser for deres produkter på det japanske marked i henhold til handelsaftalen. Hjelt sagde, at de havde været bekymrede over det papirarbejde, der var forbundet med oprindelsesreglerne i handelsaftalen, men at de faktisk var overrasket over, at de fandt, at "det har været let".

Større konkurrenceevne

Omkostningerne til råmaterialer — især linned — har været stigende i de seneste år. Dette kunne have påvirket deres virksomhed i Japan negativt, men i henhold til handelsaftalen er tolden blevet reduceret, og dette har opvejet de øgede materialeomkostninger, hvilket har gjort det muligt for Lapuan Kankurit at fastholde deres priser for den endelige forbruger.

Et stærkt og bæredygtigt lokalt erhvervsliv

I dag beskæftiger Lapuan Kankurit 30 personer, et tal, der er vokset støt i de seneste ti år, til dels takket være deres vækst i Japan. Da så få mennesker er uddannet i den traditionelle vævning, tilbyder de intern uddannelse til nye medarbejdere, så det sikres, at disse færdigheder ikke går tabt for kommende generationer.

Alle råvarer til Lapuan Kankurits produkter er økologiske, certificerede naturlige materialer fra verificerede europæiske kilder. Hør til hør dyrkes f.eks. i Frankrig og Belgien, spindemøllerne er beliggende i Central- og Østeuropa, og emballeringen heraf stammer lokalt i Finland. Nutidens forbrugere bevæger sig væk fra uetisk hurtig mode. Takket være handelsaftaler ser traditionerne fra fortiden ud i fremtiden.

Del denne side: