История на предприятия:

Издигане на бъдещето от миналото

Издигане на бъдещето от миналото

Lapuan Kankurit е семейно предприятие, което е много успешно в Европа и през последните десет години търгува и с Япония.

Търговското споразумение между ЕС и Япония доведе до увеличаване на продажбите от този важен пазар. Jaana Hjelt
Marketing Manager and Owner, Lapuan Kankurit

Финландското дружество проектира и сплитка широка гама от висококачествени облекла и домашни принадлежности, изработени от бельо, вълна, Tencel и памук. Докато дружеството изнася и САЩ и Южна Корея, Япония е основният пазар на Lapuan Kankurit извън ЕС.

"През последните десет години оборотът ни непрекъснато нарастваше и Япония беше голяма част от този растеж благодарение на търговското споразумение. Нашият партньор в Япония беше много вълнуван от Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония ", казва г-жа Хелт.

Миналата година дружеството затвърди отношенията си с този пазар, като отвори водещ магазин в Токио.

Лесен преход

Преходът към работа в рамките на търговското споразумение беше плавен. Lapuan Kankurit документира своите производствени процеси, суровини, устойчивост и т.н. в продължение на много години, тъй като, както казва г-жа Hjelt, „клиентите днес се нуждаят от повече и повече информация и прозрачност по отношение на производството“. Това означава, че голяма част от изискваната документация за доказване на произхода на техните продукти вече е била налице, за да могат лесно да се възползват от намалените тарифни ставки за своите продукти на японския пазар съгласно търговското споразумение. Г-жа Hjelt твърди, че е била загрижена за документацията, свързана с правилата за произход в търговското споразумение, но в действителност са били приятно изненадани да установят, че „е било лесно“.

По-голяма конкурентоспособност

През последните години разходите за суровини – особено бельо – се увеличават. Това би могло да се отрази отрицателно на бизнеса им в Япония, но съгласно търговското споразумение митата са били намалени и това е компенсирало увеличените разходи за материали, което е позволило на Lapuan Kankurit да запази цените си за крайния потребител.

Силен и устойчив местен бизнес

Днес в Lapuan Kankurit работят 30 души, като броят им постоянно нараства през последните десет години, отчасти благодарение на растежа им в Япония. Тъй като толкова малко хора се обучават по традиционния начин на тъкане, те предоставят вътрешно обучение на нови служители, за да се гарантира, че тези умения няма да бъдат загубени за бъдещите поколения.

Всички суровини за продуктите на Lapuan Kankurit са екологични, сертифицирани естествени материали от проверени европейски източници. Например ленът на лененото си бельо се отглежда във Франция и Белгия, цеховете за предене са установени в Централна и Източна Европа, а опаковането им се доставя на местно равнище във Финландия. Днешните потребители се отказват от неетична бърза мода. Подсилени от търговските споразумения, традициите от миналото изглеждат като бъдещето.

Споделяне на тази страница:

Бързи връзки