Kaupan esteet

Kaupan esteitä voi esiintyä monenlaisissa muodoissa. Ne voivat liittyä

Oletko kohdannut ongelmia kaupan kolmannella markkina-alueella? Katsot, että tämä voisi olla kaupan este?

1. Tutustu EU:n ulkopuolisten maiden rekisteröityihin kaupan esteisiin. Jos asia on jo rekisteröity, pyrimme jo ratkaisemaan sen. Yhteydenottolomakkeella voi kuitenkin aina antaa tietoa ajankohtaisista asioista.

Jos ongelmaa ei ole jo rekisteröity tietokannassamme:

2. Voit tehdä valituksen suoraan keskitettyyn yhteyspisteeseen valituslomakkeen kautta. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset tukea, voit ottaa meihin yhteyttä suoraan osoitteeseen Trade-single-entry-point@ec.europa.eu.

3. Arvioimme valituksen yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kun arviointi on saatu päätökseen, ilmoitamme Teille arvioinnin tuloksesta. Jos toteamme, että ongelmasi muodostaa kaupan esteen, rekisteröimme sen Access2Markets -sivulle kaupan esteitä varten ja pyrimme ratkaisemaan sen.

EU:lla on kaksi keskeistä välinettä kaupan esteiden poistamiseksi:

  • diplomaattiset toimet
  • riitojen ratkaisu

Jotta kaikkiin esteisiin voitaisiin puuttua ja poistaa paremmin, komissio tekee yhteistyötä jäsenvaltioiden ja elinkeinoelämän järjestöjen kanssa, myös kolmansissa maissa eri puolilla maailmaa, niin kutsutussa markkinoillepääsyä koskevassa kumppanuudessa.

EU-maat, kauppa- ja teollisuuskamarit sekä kansallinen tai eurooppalainen yhdistys voivat myös auttaa sinua. Löydät joitakin viitteitä hyödyllisistä linkeistä.

Ota yhteyttä

Jaa tämä sivu: