A termékre vonatkozó követelmények

Az Európába behozott és az uniós piacon forgalmazott termékeknek meg kell felelniük az emberi és állati egészség, a környezet és a fogyasztói jogok védelmére vonatkozó uniós követelményeknek. Néha egy termék kereskedelme esetén különböző ellenőrzési intézkedések, importengedélyek kezelése vagy más különleges kereskedelmi rendszer alkalmazható.

Míg a termékek 85%-ára vonatkozó követelményeket harmonizálták az EU-ban, vannak olyan termékszabályok is, amelyek csak nemzeti szinten alkalmazandók.

 

Ne feledje, hogy Önnek csak abban az EU-országban alkalmazandó szabályoknak kell megfelelnie, ahol forgalomba kívánja hozni a terméket.

A kereséshez használja a Saját Kereskedelmi Asszisztenst

  • az Ön importált termékeire vonatkozó behozatali eljárások, különleges alakiságok és rendelkezések
  • vámeljárások és a szükséges okmányok mintái
  • illetékes nemzeti hatóságok olyan területeken, mint a növényekre és állatokra vonatkozó egészségügyi és higiéniai intézkedések

Az uniós termékkövetelmények áttekintése

Olvasson részletesen az uniós termékkövetelményekről 

 

Tilalmak és korlátozások (P &R)

A vámhatóságok és más hatóságok ellenőrzéseket végeznek az Unió határain az ágazati politikák e számos különböző követelményének érvényesítése érdekében, amelyek „tilalmak és korlátozások” néven ismertek. A tilalmak és korlátozások (europa.eu) címen további információk találhatók a tilalmakról és vizsgálatokról, beleértve az integrált uniós P+R-listát is.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások