Cégtörténet:

A SONIMPEX reméli, hogy Ön is zavarni szeretné

A SONIMPEX reméli, hogy Ön is zavarni szeretné

Egyes európai régiók neve bizonyos speciális élelmiszerek és italok szinonimája. Az EU oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ) státuszt biztosít annak biztosítása érdekében, hogy csak az olaszországi Gorgonzola sajt vagy a franciaországi Champagne-ból származó pezsgő viselhesse a régió nevét a márkaépítés és a forgalmazás során. Ugyanez igaz a Topoloveni Magiun, Románia Topoloveni régiójából származó szilvadzsemre is. A gyártó, a Sonimpex számára ez a kiegészítő védelem döntő tényezővé teszi a kereskedelmi megállapodásokat az új piacok mérlegelésekor. Ennek az az oka, hogy az uniós kereskedelmi megállapodások magukban foglalják az OFJ-ket, amelyek jogi védelmet nyújtanak a tisztességtelen versennyel szemben.

A kereskedelmi megállapodás és az oltalom alatt álló földrajzi jelzés együttesen garantálja
Diana Stanciulov minőségünket, a Sonimpex vezérigazgatóját

2008-től a Topoloveni Magiun saját márkanevük alatt, nem pedig ömlesztve történő értékesítésére összpontosítottak. Ezzel a Sonimpex új piacokat kezdett keresni, és világszerte kereskedelmi vásárokon és kiállításokon vett részt. Vladimíra Stanciulov szerint ez az új stratégia „a termékminőség javulásához, valamint e minőség nemzeti és nemzetközi elismeréséhez” is vezetett.

Oltalom alatt álló termékek

Az Európai Bizottság 2011-ben oltalom alatt álló földrajzi jelzés (OFJ) státuszt adott Topoloveni Magiunnak. Ez a tanúsítvány elismeri a termék minőségét, valamint a régió és a termék közötti egyedi kapcsolatot, és biztosítja a termék tisztességtelen versennyel szembeni védelmét. A kereskedelmi megállapodások létfontosságúak annak biztosításához, hogy az OFJ-ket az EU-n kívül is elismerjék és oltalomban részesítsék. Stanciulov asszony szerint „amikor beléptünk a japán és kanadai piacokra, kellemesen meglepődtünk, hogy termékünket a kereskedelmi megállapodásoknak köszönhetően az oltalom alatt álló földrajzi jelzés védi”.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások