Virksomhedens historie:

SONIMPEX håber, at du også kan tænke jamming

SONIMPEX håber, at du også kan tænke jamming

Navnet på visse europæiske regioner er synonymt med særlige specialiserede føde- og drikkevarer. EU tildeler status som beskyttet geografisk betegnelse (BGB) for at sikre, at kun ost fra Gorgonzola i Italien eller mousserende vin fra Champagne i Frankrig kan anvende regionens navn i forbindelse med branding og markedsføring. Det samme gælder for Topoloveni Magiun, en blommesjam fra regionen Topoloveni i Rumænien. For Sonimpx, fabrikanten, gør denne yderligere beskyttelse handelsaftalerne til en afgørende faktor, når der skal overvejes nye markeder. Dette skyldes, at EU's handelsaftaler omfatter BGB'er, som giver en retlig beskyttelse mod illoyal konkurrence.

Handelsaftalen og den beskyttede geografiske betegnelse fungerer sammen som garanti for vores kvalitet
Diana Stanciulov, generaldirektør i Sonimpx

Fra 2008 fokuserede de på salg af Topoloveni Magiun i glas under eget mærke og ikke i løs vægt. Med dette begyndte Sonimx at se på nye markeder og deltage i handelsmesser og -udstillinger i hele verden. Denne nye strategi førte også til "fremskridt med hensyn til produktkvalitet og national og international anerkendelse af denne kvalitet" ifølge Stanciulov.

Beskyttede produkter

I 2011 gav Europa-Kommissionen Topoloveni Magiun status som beskyttet geografisk betegnelse (BGB). Denne certificering anerkender produktets kvalitet og det unikke forhold mellem regionen og produktet og sikrer, at produktet beskyttes mod illoyal konkurrence. Handelsaftaler er afgørende for at sikre, at BGB'er anerkendes og beskyttes uden for EU. Stanciulov sagde, at "da vi kom ind på det japanske og canadiske marked, var vi overrasket over, at vores produkt var beskyttet af den beskyttede geografiske betegnelse på grund af handelsaftalerne".

Del denne side: