Yritysesimerkki:

SONIMPEX toivottavasti myös häirintää

SONIMPEX toivottavasti myös häirintää

Joidenkin Euroopan alueiden nimi on synonyymi erityisruokavaliovalmisteille ja -juomille. EU myöntää suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM) aseman sen varmistamiseksi, että ainoastaan Italiassa Gorgonzolasta peräisin oleva juusto tai Ranskassa sijaitseva Champagne-kuohuviini voi käyttää alueensa nimeä tuotemerkeissä ja markkinoinnissa. Sama koskee Topoloveni Magiunia, joka on Romanian Topolovenin alueelta peräisin oleva luumuhillo. Valmistajan Sonimpexin osalta tämä lisäsuoja tekee kauppasopimuksista ratkaisevan tekijän uusia markkinoita harkittaessa. Tämä johtuu siitä, että EU:n kauppasopimuksiin sisältyy suojattuja maantieteellisiä merkintöjä, jotka tarjoavat oikeudellisen suojan vilpillistä kilpailua vastaan.

Kauppasopimus ja suojattu maantieteellinen merkintä takaavat yhdessä laatumme
Diana Stanciulovin, Sonimpexin toimitusjohtajan

Vuodesta 2008 lähtien ne keskittyivät Topoloveni Magiunin myyntiin purkissa omalla tuotemerkillään eikä irtotavarana. Näin Sonimpex alkoi etsiä uusia markkinoita ja osallistua messuille ja näyttelyihin eri puolilla maailmaa. Stanciulovin mukaan tämä uusi strategia johti myös ”tuotteiden laadun parantumiseen ja tämän laadun tunnustamiseen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla”.

Suojatut tuotteet

Euroopan komissio myönsi vuonna 2011 Topoloveni Magiunille suojatun maantieteellisen merkinnän (SMM). Sertifioinnissa tunnustetaan tuotteen laatu sekä alueen ja tuotteen ainutlaatuinen suhde ja varmistetaan, että tuote on suojattu epäreilulta kilpailulta. Kauppasopimuksilla on ratkaiseva merkitys sen varmistamisessa, että SMM-merkinnät tunnustetaan ja suojataan EU:n ulkopuolella. Stanciulov toteaa, että Japanin ja Kanadan markkinoille saapuessamme olimme mielellämme yllättynyttä, että kauppasopimusten nojalla tuotemme suojattiin suojatulla maantieteellisellä merkinnällä.

Jaa tämä sivu: