История на предприятия:

SONIMPEX се надява, че ви харесва и заглушаване

SONIMPEX се надява, че ви харесва и заглушаване

Наименованието на някои европейски региони е синоним на конкретни специализирани храни и напитки. ЕС предоставя статут на защитено географско указание (ЗГУ), за да се гарантира, че само сирене от Gorgonzola в Италия или пенливо вино от Champagne във Франция могат да използват наименованието на своя регион за обозначаване и предлагане на пазара. Същото се отнася и за „Topoloveni Magiun“, сливов конфитюр от регион Тополовени в Румъния. За Sonimpex, създателят, тази добавена защита превръща търговските споразумения в решаващ фактор при разглеждането на нови пазари. Това е така, защото търговските споразумения на ЕС включват ЗГУ, които предлагат правна защита срещу нелоялна конкуренция.

Търговското споразумение и защитеното географско указание работят заедно като гаранция за нашето качество
Диана Станчулов, главен управител в Сонимпекс

От 2008 г. те се съсредоточават върху продажбата на „Topoloveni Magiun“ в буркани под своя собствена марка, а не в насипно състояние. По този начин Sonimpex започва да търси нови пазари и да участва в търговски панаири и изложения в целия свят. Според г-жа Станкулов тази нова стратегия е довела и до „напредък в качеството на продукта и национално и международно признаване на това качество“.

Защитени продукти

През 2011 г. Европейската комисия предостави на Topoloveni Magiun статут на защитено географско указание (ЗГУ). Това сертифициране признава качеството на продукта и уникалната връзка между региона и продукта и гарантира, че продуктът е защитен от нелоялна конкуренция. Търговските споразумения са от жизненоважно значение, за да се гарантира, че ЗГУ се признават и защитават извън ЕС. Г-жа Станчулов казва, че „когато навлязохме на японския и канадския пазар, бяхме приятно изненадани, че нашият продукт е защитен от защитеното географско указание поради търговските споразумения“.

Споделяне на тази страница:

Бързи връзки