Bedrijfservaring:

SONIMPEX hoop dat je ook storen

SONIMPEX hoop dat je ook storen

De naam van sommige Europese regio’s is synoniem met specifieke gespecialiseerde voedingsmiddelen en dranken. De EU kent de status van beschermde geografische aanduiding (BGA) toe om ervoor te zorgen dat alleen kaas uit Gorgonzola in Italië of mousserende wijn van Champagne in Frankrijk de naam van zijn regio kan gebruiken bij het merken en op de markt brengen. Hetzelfde geldt voor Topoloveni Magiun, een pruimenjam uit de Roemeense regio Topoloveni. Voor Sonhinx, de fabrikant, maakt deze toegevoegde bescherming handelsovereenkomsten een doorslaggevende factor bij het overwegen van nieuwe markten. De reden hiervoor is dat EU-handelsovereenkomsten BGA’s omvatten die een wettelijke bescherming bieden tegen oneerlijke concurrentie.

De handelsovereenkomst en de beschermde geografische aanduiding werken samen als waarborg voor onze kwaliteit
Diana Stanciulov, algemeen directeur bij Sonimx

Vanaf 2008 richtten zij zich op de verkoop van Topoloveni Magiun in potten onder hun eigen merk in plaats van in bulk. Met dit alles begon Sonhinx op zoek te gaan naar nieuwe markten en deel te nemen aan beurzen en tentoonstellingen over de hele wereld. Deze nieuwe strategie heeft ook geleid tot „vooruitgang op het gebied van productkwaliteit en nationale en internationale erkenning van deze kwaliteit”, aldus mevrouw Stanciulov.

Beschermde producten

In 2011 verleende de Europese Commissie Topoloveni Magiun de status van beschermde geografische aanduiding (BGA). Deze certificering erkent de kwaliteit van het product en de unieke relatie tussen de regio en het product en zorgt ervoor dat het product wordt beschermd tegen oneerlijke concurrentie. Handelsovereenkomsten zijn van vitaal belang om ervoor te zorgen dat BGA’s buiten de EU worden erkend en beschermd. Stanciulov zegt dat „toen we de Japanse en Canadese markt binnenkwamen, wij aangenaam verbaasden dat ons product werd beschermd door de beschermde geografische aanduiding als gevolg van de handelsovereenkomsten”.

Deze pagina delen:

Snelle links