03 heinäkuuta 2023

Uusi yksinkertaistettu versio alkuperäsääntöjen itsearviointivälineestä (ROSA) otettiin käyttöön

ROSA-tiimi on ylpeä siitä, että alkuperäsääntöjen itsearviointityökalun uusi versio on nyt saatavilla Access2Markets-sivustolla useimpien EU:n vapaakauppasopimusten osalta. Lisäksi tänään EU:n ja Kanadan välinen vapaakauppasopimus (CETA), EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimus, EU:n ja Japanin vapaakauppasopimus sekä yleinen tullietuusjärjestelmä on sisällytetty ROSAan kaikilla EU:n kielillä. Lähiaikoina kaikki vapaakauppasopimukset käännetään asteittain kaikille EU:n kielille.

Rosaa on uudistettu kokonaan uudella käyttöliittymällä ja yksinkertaisilla kysymyksillä, jotka auttavat sinua arvioimaan tuotteen alkuperän vain muutaman napsautuksen avulla. Työkalua on virtaviivaistettu niin, että siinä esitetään ainoastaan tuotteen kannalta merkitykselliset tiedot.

Kaikki EU:n vapaakauppasopimukset käännetään konekäännöksillä kaikille EU:n kielille. Lisäksi ROSAn kattavuutta on kuluneen vuoden aikana laajennettu merkittävästi, sillä väline kattaa nyt useimmat EU:n kauppasopimukset sekä 65 kehitysmaata, jotka hyötyvät yleisestä tullietuusjärjestelmästä EU:hun suuntautuvassa viennissään.

Mikä on ROSA?

Alkuperäsääntöjen itsearviointiväline (ROSA) ohjaa yrityksiä niiden tuotteeseen tietyssä kauppasopimuksessa sovellettavien alkuperäsääntöjen kautta ja esittää yksinkertaisia kysymyksiä itsearvioinnin tekemiseksi sen määrittämiseksi, onko niiden tuote kyseisten sääntöjen mukainen ja voidaanko siihen näin ollen soveltaa tullietuuskohtelua. Selkeät selitykset, esimerkit ja linkit asiaankuuluviin säädösteksteihin ovat saatavilla kaikkialla työkalussa.

Yritysten toiminnan helpottamiseksi ROSA sisältää myös selkeät ohjeet tullietuuksien saamiseksi vaadittavista alkuperäselvityksistä.

Jos haluat käyttää ROSAa, siirry My Trade Assistant -osioon ja syötä tuotteenne, vientimaasi ja tuontimaasi, ja kun saat tuloksen, voit napsauttaa vasemmanpuoleisessa valikossa olevaa ”Alkuperäsääntöjen itsearviointi” (ROSA) työkaluun pääsemiseksi.

Jaa tämä sivu: