Cégtörténet:

A kereskedelmi megállapodások megfelelő környezetet teremtenek a növekedéshez

A kereskedelmi megállapodások megfelelő környezetet teremtenek a növekedéshez

A kereskedelmi megállapodások nagyobb működési szabadságot és nagyobb ellenőrzést eredményeznek termékeink felett.
Frank Meyer,
a CeraNovis ügyvezető igazgatója

Ez a saarbrückeni vállalkozás termelésének 35%-át exportálja az EU határain túlra, kereskedelmi megállapodásokkal rendelkező és nem rendelkező országokba. „Az a különbség, amelyet egy kereskedelmi megállapodás hoz” – mondja Meyer úr, „jelentős”.

A CeraNovis nagy teljesítményű bevonatok széles skáláját szállítja ipari alkalmazásokhoz a hőcserélő, az öntödei és az űriparban. A termékek a piac legfelső szegmensében vannak, a fogyasztókat azonban mindig befolyásolja az ár. A kereskedelmi megállapodások valóban ezen a területen mutatják ki erejüket. „A vámok eltörlése miatt a CeraNovis valóban versenyképes szereplő Kanadában, Dél-Koreában és Dél-Afrikában” – mondja Meyer úr, és a vállalat bevételei nőttek az e piacokkal kötött kereskedelmi megállapodások közvetlen eredményeként.

Időt megtakarítva pénzt takarítunk meg

A vegyi anyagok határokon átnyúló szállítása bonyolult lehet. Kereskedelmi megállapodás hiányában egy kis ellátásilánc-irányító csapattal rendelkező induló vállalkozás számára a papírmunka nagyon megterhelő lehet. Például a CeraNovis termékeinek kínai vevőkhöz való eljuttatása mindig nehéz folyamat, míg az EU-Dél-Korea kereskedelmi megállapodás keretében a dél- koreai vevőknek történő értékesítés „pogácsa” – mondja Meyer úr.

A CeraNovis esetében a CETA, az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodás különleges előnyökkel járt. A CETA alkalmazása óta sokkal könnyebb megfelelőségi nyilatkozatot tenni, és összességében egy korábban két napig tartó adminisztratív folyamat jelenleg alig két órát vesz igénybe. Emellett a CeraNovis most már származási bizonyítvánnyal rendelkező regisztrált exportőrként is eljárhat. „Ügyfeleink számára ez jelentősen megkönnyítette a behozatali folyamatot, ráadásul a vámok eltörlése 5–10%-kal csökkentette termékünk végfelhasználói költségét Kanadában” – mondja Frank Meyer. 

A személyes érintés hozzáadott értéket teremt

A CeraNovis mint réspiaci terméket szállító kisvállalkozás valóban értékeli az ügyfeleivel való közvetlen kapcsolatot. „Ez segít abban, hogy megőrizzük ujjunkat a vásárlók impulzusán” – mondja Meyer úr. Véleménye szerint az ügyfelekkel való szoros kapcsolat kereskedelmi megállapodás nélkül szinte lehetetlen.

Amikor a CeraNovis kereskedelmi megállapodással nem rendelkező országokba exportál, helyi képviselőt kell igénybe vennie. Ez nemcsak az alsó sort érinti, mivel a képviselő százalékos arányt vesz igénybe, hanem azt is, hogy az összes fontos közvetlen ügyfélkapcsolat gyakran elvész. Kereskedelmi megállapodás esetén szoros üzleti kapcsolatokat tartanak fenn, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy személyre szabott megoldásokat kínáljanak, és közvetlenül kielégítsék ügyfeleik igényeit.

A CeraNovis alig néhány éven belül megvetette a lábát a piacon, 15 főt foglalkoztat, és bár működése a kezdetekben kockázati tőkén alapult, most már ettől függetlenül működik. A kereskedelmi megállapodások fontos szerepet játszanak a vállalat nemzetközi piacainak a fejlesztésében, és a CeraNovis új piacait is azokban az országokban keresi, amelyekkel kereskedelmi megállapodás van érvényben. Ezeket az óriási előnyöket egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások