Bedrijfservaring:

Een Sunnier Future voeden

Een Sunnier Future voeden

Ml System levert zonne-energietechnologieën aan zowel de bouwnijverheid als de zee- en transportindustrie, niet alleen in Polen maar ook in heel Europa en de rest van de wereld. Jan Strzałkowski, directeur Export Sales bij ML System, zegt dat handelsovereenkomsten echt helpen bij de internationale verkoop.

Dit Poolse bedrijf produceert glas- en fotovoltaïsche producten, maar koopt ook licenties om producten onder hun eigen merk te verkopen. Dit betekent dat zij onderdelen of producten kopen van internationale leveranciers buiten de Europese Unie en derhalve van beide zijden profiteren van de voordelen van de handelsovereenkomsten.

Onbenutte markten

Nadat het ML-systeem in heel Europa, met name in Zwitserland en Scandinavië, succes had geboekt, is het begonnen met het onderzoeken van markten buiten de EU en heeft het lucratieve markten gevonden in landen als Azerbeidzjan, Turkije, Ivoorkust en Oekraïne, die zeer geïnteresseerd zijn in deze eco-oplossingen.

Hoewel er concurrentie is van goedkope Aziatische concurrenten, zoeken de partners van ML System leveranciers uit de EU voor hun productkwaliteit en maken de handelsovereenkomsten hen in staat doeltreffender te concurreren.

Wereldwijd verandert de mentaliteit ten aanzien van hernieuwbare energiebronnen. PV wordt niet langer gezien als ruimtetechnologie, maar als bouwmateriaal dat kan bijdragen tot een vermindering van de CO2-uitstoot.
Jan Strzałkowski, ML

De heer Strzałkowski stelt: „Wij zien het echte voordeel van handelsovereenkomsten snel, aangezien de tijd voor klanten van groot belang is voor onze activiteiten”. Ml System heeft een uitvoerteam dat het proces beheert en het is „zeker sneller om naar landen met handelsovereenkomsten te gaan”. Centraal in dit proces staat de verklaring van oorsprong (EUR.1-certificaat), die volgens de heer Strzałkowski „de veilige doorgang van het product garandeert en het proces van vaststelling van de rechten vereenvoudigt”. Sinds de inwerkingtreding van de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne in 2017 heeft het ML System vastgesteld dat het papierwerk is afgenomen en dat het aantal verzoeken van nieuwe klanten uit die regio aanzienlijk is toegenomen. „Dit toont aan dat de vereenvoudiging van de processen door beide partijen positief werd ervaren en zelfs een enorme rol speelt in echte alledaagse zaken”, aldus Strzałkowski.

Deze pagina delen:

Snelle links