Samlet økonomi- og handelsaftale mellem EU og Canada

CETA er en handelsaftale mellem EU og Canada. Den sænker toldsatserne og gør det lettere at eksportere varer og tjenesteydelser til gavn for mennesker og virksomheder i både EU og Canada.

CETA trådte midlertidigt i kraft den 21. september 2017, hvilket betyder, at størstedelen af aftalen nu finder anvendelse. De nationale parlamenter i EU-landene — og i nogle tilfælde også regionale — skal derefter godkende CETA, før den kan få fuld virkning.

Aftalen kort fortalt

Den samlede økonomi- og handelsaftale mellem EU og Canada (CETA) trådte midlertidigt i kraft den 21. september 2017.

De områder, der endnu ikke er trådt i kraft, er

  • investeringsbeskyttelse og investeringsdomstolssystemet (ICS)
  • adgang til markedet for porteføljeinvesteringer
  • bestemmelser om videokameraer
  • to bestemmelser vedrørende gennemsigtighed i administrative procedurer, prøvelse og appel på medlemsstatsniveau

Aftalen får fuld virkning, når alle medlemsstaternes parlamenter formelt har ratificeret den.

Hvad er fordelene for din virksomhed?

Aftalen

  • fjerner eller sænker handelshindringer, told og eksportrelaterede omkostninger
  • forenkler papirarbejde, tekniske forskrifter, toldprocedurer og krav til oprindelsesregler, produktprøvningskrav, udbudsoplysninger, spørgsmål vedrørende intellektuel ejendomsret osv.
  • øger handelen med fødevarer, dyr og planteprodukter, samtidig med at der opretholdes et højt niveau for menneskers, dyrs og planters sundhed og sikkerhed
  • giver din virksomhed mulighed for at byde på udbud på alle niveauer i den canadiske regering
  • skaber yderligere markedsadgang i visse sektorer, hvilket giver arbejdstagerne bedre mobilitet og letter den gensidige anerkendelse af kvalifikationer for erhvervsudøvere
  • beskytter en lang række forskellige geografiske betegnelser for europæiske fødevarer af høj kvalitet på det canadiske marked
  • fremmer investeringer af høj kvalitet mellem EU og Canada

De områder, der er omfattet, omfatter regler for markedsadgang for varer, tekniske handelshindringer, sundheds- og plantesundhedsforanstaltninger, investeringer, tjenesteydelser, elektronisk handel, konkurrencepolitik, offentlige indkøb, intellektuel ejendomsret, reguleringssamarbejde eller tvistbilæggelse. Bilagene omfatter toldafviklingsplaner, kvoter, procedurer, oprindelsesregler, gensidig anerkendelse af overensstemmelsesvurderinger osv.

 

Kapitlerne i aftalen forklares kort her, og den tilhørende tekst kan downloades.

Takster

Den 21. september 2017 afskaffede Canada og EU allerede 98 % af deres toldpositioner og blev enige om gradvist at fjerne næsten alle resterende toldpositioner. I 2024 vil 99 % af alle toldpositioner være afskaffet.

Canadiske varer, der er omfattet af en midlertidig udfasning af tolden, omfatter:

  • motorkøretøjer
  • skibe
  • byg og malt
  • raffineret sukker
  • kartoffelstivelse
  • blomster

Europæiske produkter, der er omfattet af en midlertidig udfasning af tolden, omfatter:

  • motorkøretøjer
  • visse fiske- og skaldyrsprodukter
  • råsukker og raffineret sukker
  • visse kerner

Den gradvise afskaffelse af told følger en toldafviklingsplan. Nedsættelserne er udtrykt i afviklingskategorier i bilag 2A til aftalen.

  • A: toldsats nul den 21. september 2017
  • B: tolden nedsættes til nul i lige store nedsættelser over 3 år
  • C: tolden nedsættes til nul i lige store nedsættelser over 5 år
  • D: tolden nedsættes til nul i lige store nedsættelser over 7 år
  • E: told er fritaget for toldafvikling
  • S: tolden forbliver uændret i 5 år, hvorefter den afskaffes i tre lige store etaper den 1. januar 8
  • AV0 + EP: værditolden på nul ved ikrafttrædelsen den specifikke told, der følger af indgangsprisordningen for disse varer med oprindelsesstatus, opretholdes.

 

Min handelsassistent viser toldafviklingsplanerne for de relevante toldpositioner.

Industrivarer

Begge parter er blevet enige om at fjerne 100 % af toldpositionerne for industrivarer, heraf 99,6 % ved ikrafttrædelsen for Canadas vedkommende og 99,4 % ved ikrafttrædelsen for EU's vedkommende. Blandt de få produkter, der ikke blev liberaliseret ved ikrafttrædelsen, er et begrænset antal bilprodukter, som vil blive liberaliseret på et gensidigt grundlag i løbet af 3, 5 eller 7 år (17 varer i det canadiske toldtilbud og de tilsvarende produkter i EU's tilbud). Canada vil liberalisere sine resterende toldsatser på skibe over 7 år (dvs. senest i 2024).

Landbrugsvarer

Ved ikrafttrædelsen fjernede Canada tolden på 90,9 % af alle sine toldpositioner på landbrugsområdet. I 2023 vil dette tal stige til 91,7 %.

For følsomme landbrugsprodukter vil der være en særlig behandling:

Toldkontingenter

Begge parter anvender toldkontingenter for visse produkter, herunder canadisk oksekød, svinekød og sukkermajs samt europæisk ost. Der er tale om specifikke mængder varer, som vil være berettiget til præferencetoldbehandling inden for en given tidsramme.

Import fra Canada

Toldkontingenttildelingerne beregnes på grundlag af de mængder, der er til rådighed inden for toldkontingentet, og den mængde, der ansøges om, som meddelt EU-Kommissionen af de nationale myndigheder.

Når Kommissionen har beregnet kontingenttildelingerne og offentliggjort dem, skal EU-landene udstede import- eller eksportlicenser for de mængder, der er ansøgt om inden for de respektive toldkontingenter.

De grundlæggende regler for samtidig behandling er fastlagt i Kommissionens forordning (EF) nr. 1301/2006 om fælles regler for administration af toldkontingenter for import af landbrugsprodukter på grundlag af en importlicensordning.

Tildelingssatserne for EU's toldkontingenter for så vidt angår udstedte importlicenser offentliggøres hver måned og er tilgængelige via markedsobservatoriet for kød.

Følgende forordninger fastlægger, hvordan EU forvalter sine forskellige toldkontingenter for CETA

Eksport til Canada
  • Canada anvender en årlig model for tildeling af kvoter for mejeriprodukter
  • ansøgningen om kvoter finder sted i første halvdel af november, og returnering og omfordeling af uudnyttede kvoter finder sted den 1. august.
  • for at være berettiget til en kvote skal du være canadisk bosiddende og aktiv i ostesektoren

Yderligere oplysninger om tildelingen af toldkontingenter for mejeriprodukter, der eksporteres fra EU til Canada i henhold til CETA, findes under "Meddelelser" på webstedet Global Affairs Canada.

I meddelelserne til importører fastsættes kriterierne for støtteberettigelse for at opnå en tildeling under hvert af de respektive toldkontingenter. Meddelelserne indeholder også oplysninger om forvaltningen af toldkontingenter generelt og om proceduren for indgivelse af en ansøgning. Ansøgningsskemaer og tilhørende bilag er vedlagt hver meddelelse.

2020 CETA-liste over osteindehavere

2020 liste over indehavere af kvoter for industriost i CETA

2019 — tabel over anvendelse af CETA-toldkontingentet for ost

Det bemærkes endvidere, at

  • frugt og grøntsager er fortsat underlagt EU's fraprisordning
  • toldsatserne for fjerkræ og æg vil blive opretholdt.

Vin og spiritus

Specifikke toldsatser på EU-vine og -spiritus, der indføres i Canada, blev afskaffet ved CETA's ikrafttræden.

Hvad angår spiritus som gin, vodka og whisky, omhandler CETA ikke-toldmæssige hindringer, der i væsentlig grad hindrede EU's evne til at trænge ind på det canadiske marked, navnlig ved

  • anvendelse af det differentierede gebyr for tjenesteomkostninger (pålagt af Canada på importeret vin og spiritus) baseret på mængde og ikke værdi og beregning heraf på en mere gennemsigtig måde, hvilket sænker EU-producenternes omkostninger ved at sælge deres produkter i Canada
  • fastfrysning af antallet af canadiske private salgssteder uden for produktionsstedet, som kun er åbne for canadiske producenter, og som er et alternativ til provinsens "liquor boards" -monopol
  • forebyggelse af visse spiritustavler uden for provinsen, som har ført til illoyal konkurrence på canadisk område og i tredjelande
  • afskaffelse af canadiske krav om at blande importeret spiritus i løs vægt med lokal spiritus inden aftapning (dette krav forhindrede importeret spiritus i løs vægt i at blive mærket som geografiske betegnelser ved aftapning i Canada)

CETA omfatter både aftalen mellem EU og Canada fra 1989 om alkoholiske drikkevarer og aftalen mellem EU og Canada om vin og spiritus fra 2004, der giver stærke retlige garantier for europæiske og canadiske vin- og spiritusforhandlere. Mindre ændringer af aftalen fra 2004 er fastsat i bilag 30-B til CETA

Fiskeri

Canada fjernede fuldt ud al told på fiskevarer ved ikrafttrædelsen.

EU fjernede 95,5 % af sine toldsatser ved ikrafttrædelsen og indvilligede i yderligere at fjerne de resterende 4,5 % af toldsatserne inden for 3, 5 eller 7 år.

Samtidig med, at tolden fjernes, vil EU og Canada udvikle et bæredygtigt fiskeri ved at anvende overvågnings-, kontrol- og tilsynsforanstaltninger samt bekæmpe ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri.

 

Find den gældende toldsats for dit produkt i Min handelsassistent.

Oprindelsesregler

 

For at få præferencebehandling skal dit produkt opfylde oprindelsesreglerne i henhold til aftalen. Tjek det interaktiveværktøj til selvvurdering af oprindelsesregler (ROSA) i min handelsassistent for at vurdere, om dit produkt opfylder oprindelsesreglerne, og finde ud af, hvordan du udarbejder de korrekte dokumenter.

Generelle oplysninger om oprindelsesreglerne og oprindelsesprocedurerne findes i dette afsnit.

Oprindelsen er de handlede varers "økonomiske nationalitet". Hvis du er ny i forhold til emnet, kan du finde en introduktion til hovedbegreberne i afsnittet om varer.

Oprindelsesregler

Oprindelsesreglerne er fastsat i protokollen om oprindelsesregler og oprindelsesprocedurer i den samlede økonomi- og handelsaftale mellem EU og Canada (CETA) (EUT L 11 af 14.1.2017, s. 465). Se også de detaljerede retningslinjer for oprindelsesregler.

Har mit produkt "oprindelse" i henhold til CETA mellem EU og Canada?

For at dit produkt kan komme i betragtning til den lavere eller ingen præferencetold i henhold til CETA, skal dit produkt have oprindelse i EU eller Canada.

Et produkt "har oprindelse" i EU eller Canada, hvis det opfylder et af følgende krav:

  • er fuldt ud fremstillet i EU eller Canada
  • er fremstillet udelukkende af materialer med oprindelse i EU eller Canada
  • har undergået en tilstrækkelig produktion i EU eller Canada i overensstemmelse med de produktspecifikke regler i bilag 5

Se også indledende noter til bilag 5.

Desuden indeholder bilag 5a oprindelseskontingenter og alternative produktspecifikke regler for visse produkter.

 

Eksempler på produktspecifikke regler i EU's handelsaftaler

  • reglen om værditilvækst — værdien af alle anvendte materialer uden oprindelsesstatus må ikke overstige en vis procentdel af produktets pris ab fabrik
  • ændringen af tarifering — produktionsprocessen resulterer i en ændring af tariferingen mellem materialerne uden oprindelsesstatus og det færdige produkt (f.eks. produktion af papir (kapitel 48 i det harmoniserede system) af papirmasse uden oprindelsesstatus (kapitel 47 i det harmoniserede system)
  • specifikke aktiviteter — der kræves en specifik produktionsproces, f.eks. spinding af fibre til garn. Sådanne regler anvendes hovedsagelig i tekstil- og beklædningssektoren og den kemiske sektor.

En kombination af disse forskellige regler er mulig, idet de forskellige regler opfyldes alternativt eller i kombination.

Tips og tricks for at hjælpe med at overholde de produktspecifikke regler

Aftalen giver yderligere fleksibilitet til at hjælpe dig med at overholde de produktspecifikke regler såsom tolerancer eller kumulation.

Tolerance
  • tolerancereglen giver producenten mulighed for at anvende materialer uden oprindelsesstatus, der normalt er forbudt i henhold til den produktspecifikke regel, op til 10 % af produktets pris ab fabrik
  • denne tolerance kan ikke anvendes til at overskride en maksimumstærskel for materialer uden oprindelsesstatus, der er opført i de produktspecifikke regler
  • der gælder særlige tolerancer for tekstilvarer og beklædningsgenstande henhørende under HS-kapitel 50 til 63, som er anført i bilag 1.
Kumulering af støtte

CETA indeholder tre måder at kumulere oprindelse på

  • bilateral kumulation — materialer med oprindelse i Canada kan regnes for at have oprindelse i EU (og omvendt), når de anvendes i produktionen af et produkt
  • fuld kumulation — gør det muligt at tage hensyn til bearbejdningen eller forarbejdningen af materialer uden oprindelsesstatus i EU eller Canada for at hjælpe med at overholde den produktspecifikke regel
  • bemyndigelsesklausulen for udvidet kumulation — materialer med oprindelse i en fælles partner i en frihandelsaftale kan betragtes som havende oprindelse i EU eller Canada, når de anvendes til fremstilling af et produkt. Denne bestemmelse er betinget af, at parterne er enige om de gældende betingelser.

Andre bestemmelser 4.1.

Dit produkt skal også opfylde alle andre gældende krav i protokollen om oprindelsesregler, såsom utilstrækkelig bearbejdning eller forarbejdning eller reglen om uændret tilstand.

Regel om uændret tilstand

Produkter med oprindelsesstatus skal transporteres fra EU til Canada (og omvendt) uden yderligere forarbejdning i et tredjeland.

Nogle transaktioner kan udføres i et tredjeland, hvis produkterne forbliver under toldtilsyn

  • losning
  • genpålæsning
  • enhver anden behandling, der er nødvendig for at bevare produkter i god stand eller for at transportere produktet til EU's eller Canadas område
  • opbevaring
  • opdeling af sendinger

Toldmyndighederne kan kræve, at en importør påviser, at et produkt, for hvilket importøren anmoder om præferencetoldbehandling, er afsendt i overensstemmelse med transportreglerne.

Toldgodtgørelse

Godtgørelse af tidligere betalt told på materialer uden oprindelsesstatus, der anvendes til at fremstille et produkt, der eksporteres under en præferencetoldsats, er kun tilladt i de første 3 år efter ikrafttrædelsen af CETA, dvs. indtil den 21. september 2020.

Oprindelsesprocedurer

Hvis du ønsker at anmode om en præferencetoldsats, skal du følge oprindelsesprocedurerne og få din anmodning kontrolleret af toldmyndighederne i det land, hvor du importerer dine varer. Procedurerne er fastsat i afdeling C i protokollen om aftalens oprindelsesregler.

Hvordan anmoder man om præferencetoldbehandling?

Importører kan anmode om præferencetoldbehandling på grundlag af en oprindelseserklæring fra eksportøren.

Oprindelseserklæring

I EU kræves der ikke bevis for oprindelse, når produkternes samlede værdi ikke overstiger

  • 500 EUR for småpakker eller
  • 1,200 EUR for produkter, der medbringes af rejsende i deres personlige bagage.
Egenerklæring fra eksportøren

Eksportører kan selv erklære, at deres produkt har oprindelse i EU eller Canada, ved at fremlægge en oprindelseserklæring.

I EU kan den færdiggøres enten

Det samme REX-nummer kan også anvendes til visse andre EU-præferencehandelsaftaler (f.eks. EU's handelsaftale med Japan).

  • teksten til oprindelseserklæringen kan udfærdiges på et hvilket som helst af EU's officielle sprog og findes i bilag 2 til protokollen om oprindelsesregler.
  • oprindelseserklæringen skal fremgå af en faktura eller ethvert handelsdokument, som beskriver produktet med oprindelsesstatus tilstrækkelig detaljeret til, at det kan identificeres.
  • oprindelseserklæringen forbliver gyldig i 12 måneder fra den dato, hvor den blev udfyldt af eksportøren
  • normalt vil udtalelsen om oprindelse være for én sending, men i Canada kan den også omfatte flere sendinger af identiske produkter i en periode på højst 1 år.
Kontrol af oprindelsen

Toldmyndighederne kan kontrollere, om et importeret produkt rent faktisk har oprindelsesstatus eller opfylder andre oprindelseskrav.

I tvivlstilfælde kan toldmyndigheden kræve, at en importør påviser, at et produkt, for hvilket importøren anmoder om præferencetoldbehandling, er afsendt i overensstemmelse med transportreglerne.

Verifikationen er baseret på følgende principper:

  • administrativt samarbejde mellem indførsels- og udførselslandets toldmyndigheder
  • de lokale toldmyndigheders kontrol af produkternes oprindelse. Besøg i importlandet hos eksportøren er ikke tilladt

Når kontrollen er afsluttet, foretager myndighederne i importlandet den endelige oprindelsesbestemmelse og underretter myndighederne i den importerende part om resultaterne.

Praktisk vejledning om CETA's bestemmelser om oprindelsesregler

Produktkrav

Tekniske regler definerer specifikke egenskaber, som et produkt bør have, såsom design, etikettering, mærkning, emballering, funktionalitet eller ydeevne, og som er udformet med henblik på f.eks. at beskytte menneskers sundhed, sikkerhed eller miljøet. Det kan imidlertid være dyrt for erhvervsdrivende at overholde forskellige krav på forskellige markeder.

EU's og Canadas tekniske regler og forskrifter er blevet gjort mere kompatible, så virksomhederne kan sælge det samme produkt eller det samme produkt med færre ændringer på begge markeder. Dette giver små virksomheder, navnlig mikrovirksomheder, mulighed for at konkurrere med større virksomheder og deltage i internationale forsyningskæder og e-handel.

CETA indeholder også bestemmelser, der skal sikre gennemsigtighed — f.eks. at interesserede personer på begge sider kan fremsætte bemærkninger til forslag til tekniske forskrifter, som Canada eller EU måtte udarbejde).

Desuden er EU og Canada blevet enige om at styrke forbindelserne og samarbejdet mellem deres standardiseringsorganer samt deres prøvnings-, certificerings- og akkrediteringsorganisationer.

Fremme af certificering for regulerede produkter

EU og Canada er blevet enige om at styrke forbindelserne og samarbejdet mellem deres standardiseringsorganer samt deres prøvnings-, certificerings- og akkrediteringsorganisationer.

CETA indeholder bestemmelser, der bidrager til at undgå unødvendige forstyrrelser og sikre gennemsigtighed (f.eks. at interesserede personer på begge sider kan fremsætte bemærkninger til forslag til tekniske forskrifter, som Canada eller EU måtte udarbejde).

Overensstemmelsesvurdering — gensidig godkendelse

Canada og EU er blevet enige om at acceptere obligatoriske overensstemmelsesvurderingscertifikater udstedt af anerkendte overensstemmelsesvurderingsorganer i EU og omvendt for de sektorer, der er omfattet af CETA-protokollen, for at dokumentere overensstemmelse med canadiske krav eller EU-krav.

Protokollen om gensidig anerkendelse af resultaterne af overensstemmelsesvurdering erstatter den eksisterende aftale om gensidig anerkendelse og udvider produktdækningen med mulighed for yderligere udvidelse.

De produkter, der er omfattet af protokollen, er

  • elektrisk og elektronisk udstyr, herunder elektriske installationer og apparater og tilhørende komponenter
  • radio- og teleterminaludstyr
  • elektromagnetisk kompatibilitet (EMC)
  • legetøj
  • byggeprodukter
  • maskiner, herunder dele, komponenter, herunder sikkerhedskomponenter, udskifteligt udstyr og samlinger af maskiner
  • måleapparater
  • varmtvandskedler, herunder apparater i tilknytning hertil
  • udstyr, maskiner, apparater, anordninger, kontrolelementer, beskyttelsessystemer, sikkerhedsanordninger, kontrolanordninger og reguleringsanordninger samt tilhørende instrumenter og forebyggelses- og detektionssystemer til anvendelse i eksplosionsfarlig atmosfære (ATEX-udstyr)
  • udstyr til udendørs brug, for så vidt som det vedrører støjemission i miljøet
  • fritidsfartøjer, herunder komponenter hertil

Hvordan finder du de godkendte overensstemmelsesvurderingsorganer?

  • organer, der er anerkendt i henhold til den eksisterende aftale om gensidig anerkendelse, vil fortsat være det i henhold til CETA.
  • for at et nyt overensstemmelsesvurderingsorgan kan anerkendes, skal den udpegende part give den anden part de oplysninger, der er anført i bilag 3 til protokollen.

NANDO-databasen indeholder anmeldte og udpegede organisationer og andre relevante oplysninger om overensstemmelsesvurdering.

Godkendte overensstemmelsesvurderingsorganer

Fødevareprodukter

CETA strømliner godkendelsesprocesserne yderligere, reducerer omkostningerne og forbedrer forudsigeligheden af handelen med animalske og vegetabilske produkter

  • alle produkter, der importeres til EU, skal overholde gældende sundheds- og plantesundhedsstandarder og omvendt
  • find oplysninger om og krav til eksport af fødevarer til Canada
  • krav til import af fødevarer til EU

Canadian Food Inspection Agency (CFIA) fastsætter politikker og bestemmelser for import af fødevarer, rå- og hjælpestoffer og landbrugsprodukter.

Canada Border Services Agency (CBSA) er ansvarlig for den indledende importkontrol af fødevarer, rå- og hjælpestoffer og landbrugsprodukter.

Eksempler på mærkningskrav for fødevarer i Canada

  • sproglige krav
  • almindeligt navn
  • nettomængde
  • ingredienser og allergener
  • oversigt over ernæringsfakta
  • forhandlerens identitet 
  • "Bedst før", "emballeret den" og udløbsdatoer
  • opbevaringsvejledning
  • oprindelsesland
  • identitetsstandard

Find flere mærkningskrav til Industry Labelling Tool fra Canadian Food Inspection Agency.

Dette er en liste over regler, som du kan finde nyttige, når du eksporterer dine fødevarer til Canada.

Dyr og animalske produkter

CETA bekræfter det eksisterende samarbejde mellem EU og Canada på veterinærområdet baseret på en høj grad af gensidig tillid, og den omfatter en yderligere forenkling af godkendelsesprocessen for eksportører.

  • Canada genåbnede sit oksekødsmarked for 19 EU-medlemsstater
  • i tilfælde af et sygdomsudbrud (såkaldt regionalisering) er parterne blevet enige om at minimere handelsrestriktionerne, og handelen fra uberørte områder kan fortsætte uden afbrydelse eller langvarige fornyelsesprocesser.

Krav til eksport af dyr og animalske produkter til Canada

Planter, frugt og grøntsager

CETA indfører nye procedurer for at forenkle og fremskynde Canadas godkendelsesproces for planter, frugt og grøntsager.

CETA giver Canada mulighed for at erstatte den nuværende tilgang land for land og produkt med EU-dækkende vurderinger og godkendelsesprocedurer for frugt og grøntsager.

Målet er at skabe et mere forudsigeligt lovgivningsmiljø for eksportører.

For alle produktkategorier blev parterne enige om at etablere hurtige procedurer for varer, der tillægges høj prioritet.

Oplysninger om og krav til eksport af planter og planteprodukter til Canada

Lægemidler

CETA bygger på gensidig anerkendelse af god fremstillingspraksis og inspektioner af lægemiddelfabrikker, der allerede er indført mellem EU og Canada, og reducerer dobbeltinspektioner.

Det betyder, at du som lægemiddelproducent vil stå over for betydeligt mindre administrative byrder og omkostninger, og EU's og Canadas tilsynsmyndigheder kan udnytte deres ressourcer bedre ved at reducere dobbeltkontroller og i stedet fokusere på markeder, hvor der er større risici. Konkret

  • inspektioner, der foretages på EU's område af en EU-medlemsstats myndigheder, accepteres af Canada og omvendt
  • inspektioner, der udføres i tredjelande, kan også anerkendes.

 

I nutidens globale økonomi kommer 40 % af de færdige lægemidler, der markedsføres i EU, fra oversøiske lande, og det samme gør 80 % af de aktive lægemiddelbestanddele, der anvendes til at gøre lægemidler tilgængelige i EU.

Flere oplysninger: Protokol om gensidig anerkendelse af overholdelses- og håndhævelsesprogrammet vedrørende god fremstillingspraksis for farmaceutiske produkter.           

 

Find de specifikke regler og krav til dit produkt i min handelsassistent.

Tekniske handelshindringer

Selv om tekniske regler er vigtige, kan de til tider fungere som en hindring for den internationale handel og kan derfor udgøre en betydelig byrde for dig som eksportør.

  • hvis du mener, at du står over for en handelshindring, der bremser din virksomhed eller forhindrer dig i at eksportere, kan du fortælle os
  • indberet, hvad der standser din eksport til Canada ved hjælp af onlineformularen, og EU vil analysere din situation og træffe passende foranstaltninger.

Kontakt os

Fortoldningsdokumenter og -procedurer

Aftalen sikrer mere gennemsigtige og forenklede toldprocedurer for at lette handelen og reducere omkostningerne for virksomhederne.

Dokumenter

I vejledningen om trin for trin beskrives de forskellige typer dokumenter, du skal forberede til toldbehandlingen af dine produkter.

Afhængigt af dit produkt kan toldmyndighederne kræve alle eller nogle af nedenstående elementer

  • handelsfaktura (find de specifikke krav til dens form og indhold i Min handelsassistent)
  • pakkeliste
  • importlicenser for visse varer
  • certifikater, der viser, at dit produkt er i overensstemmelse med obligatoriske produktbestemmelser, såsom sundheds- og sikkerhedskrav, mærkning og emballering
  • oprindelsesbevis — oprindelseserklæring

Det præciseres, at du måske ønsker at ansøge om bindende tariferingsoplysninger og/eller bindende oprindelsesoplysninger på forhånd.

 

Yderligere oplysninger om de dokumenter, du skal fremvise for at kunne fortolde dit produkt, kan fås hos Mine handelsassistent.

Procedurer for dokumentation og verifikation af oprindelse

For en beskrivelse af, hvordan du kan bevise dine produkters oprindelse for at anmode om en præferencetoldsats, og af reglerne for toldmyndighedernes kontrol af oprindelsen henvises til afsnittet om oprindelsesregler ovenfor.

Læs mere om toldproceduren for import og eksport generelt på GD for Beskatning og Toldunion.

Intellektuel ejendomsret og geografiske betegnelser

CETA giver bedre beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder til europæiske virksomheder, der eksporterer innovative, kunstneriske, særskilte produkter af høj kvalitet til Canada og yder beskyttelse af lægemidler og geografiske betegnelser.

Canada har styrket sine grænseforanstaltninger mod forfalskede varemærker, piratkopierede ophavsretsbeskyttede varer og forfalskede geografiske betegnelser ved at give toldmyndighederne mulighed for at tilbageholde formodede forfalskede varer.

Intellektuel ejendomsret

Handelsaftalen indeholder også moderne regler for beskyttelse og håndhævelse af intellektuelle ejendomsrettigheder.

Ophavsret i den digitale tidsalder

Canada har med CETA indvilliget i at tilpasse sin ordning for beskyttelse af ophavsret til følgende internettraktater fra Verdensorganisationen for Intellektuel Ejendomsret (WIPO)

  • WIPO-traktaten om ophavsret
  • WIPO-traktaten om fremførelser og fonogrammer

Internettraktaterne fastsætter normer, der forhindrer uautoriseret adgang til og brug af kreative værker online eller i digital form, som er vigtige for vores kreative industrier.

Aftalen indeholder vigtige bestemmelser om begrænsning af internetudbyderes ansvar for krænkende indhold, når de opfylder en række betingelser, såsom et system med effektiv anmeldelse af sådant indhold.

Canada har også indvilliget i at sikre, at rettighedshaverne effektivt kan anvende teknologi til at beskytte deres rettigheder og til at give licens til deres værker online.

  • der ydes f.eks. beskyttelse og effektive retsmidler mod omgåelse af teknologiske foranstaltninger (såsom kryptering), der anvendes af rettighedshavere til at beskytte deres rettigheder.
  • det er desuden forbudt bevidst at ændre eller slette elektroniske "oplysninger om rettighedsforvaltning" — dvs. oplysninger, der ledsager ethvert beskyttet materiale, og som identificerer værket, dets ophavsmænd, udøvende kunstnere eller ejere samt vilkårene og betingelserne for dets anvendelse.
Senderettigheder

Canada indvilligede også i at beskytte europæiske kunstneres rettigheder bedre ved at give udøvende kunstnere eneret til at tillade eller forbyde udsendelse ved hjælp af radiobølger og kommunikation til offentligheden af deres fremførelser.

Disse rettigheder vil sikre, at kunstnere, både europæiske og canadiske, belønnes for deres kreativitet og har incitamenter til fortsat at skabe nye kunstneriske værker.

  • Europæiske kunstnere kan opnå royalties fra f.eks. café- og detailhandelscentre, der spiller musik for at tiltrække forbrugere
  • Canada vil sikre, at der betales et enkelt rimeligt vederlag for udsendelse ved hjælp af radiobølger eller for enhver kommunikation til offentligheden, og at dette vederlag deles mellem de relevante udøvende kunstnere og fonogramfremstillere.
Beskyttelse af plantesorter

Canada indvilgede også i at styrke beskyttelsen af plantesorter på grundlag af 1991-akten til den internationale konvention om beskyttelse af nye plantesorter (UPOV).

Det betyder, at innovative plantesorter, der f.eks. kan føre til bedre udbytte, vil blive beskyttet og derfor sandsynligvis vil blive indført hurtigere på det canadiske marked til gavn for landbrugere og forbrugere.

EU er en stor leverandør af nye plantesorter. Denne vigtige forsknings- og innovationsaktivitet er beskyttet af en intellektuel ejendomsret af sui generis-typen kaldet EF-sortsbeskyttelsen. Dette vedrører ikke brugen af genetisk modificerede organismer.

Bekæmpelse af forfalskninger

Canada indvilligede også i at styrke sine grænseforanstaltninger mod forfalskede varemærker, piratkopierede ophavsretsbeskyttede varer og forfalskede geografiske betegnelser, navnlig ved at give toldmyndighederne mulighed for at tilbageholde forfalskede varer ex officio.

  • Canadas kompetente myndigheder kan handle på eget initiativ for midlertidigt at tilbageholde varer, der mistænkes for at krænke en intellektuel ejendomsrettighed
  • varemærker behøver ikke at være individuelt registreret hos canadiske toldmyndigheder for at nyde godt af beskyttelse

Canada vil indføre eller opretholde procedurer, hvorved en rettighedshaver kan anmode de kompetente myndigheder om at suspendere frigivelse af eller tilbageholde varer, der mistænkes at krænke en intellektuel ejendomsret.

Canada har også indført mulighed for, at de retslige myndigheder kan træffe de nødvendige foreløbige foranstaltninger og udstede påbud direkte mod mellemmænd, der vil bringe forfalskede varer ind på markedet.

Lægemidler

CETA forbedrer intellektuelle ejendomsrettigheder til innovative lægemidler på tre måder

  • innovatorer, der er indehavere af et farmaceutisk patent, opnår ret til at appellere afgørelser om markedsføringstilladelse i Canada på samme måde, som andre producenter allerede kunne
  • Canada forpligter sig til sin nuværende databeskyttelsesordning (6 + 2 år) og skaber dermed retssikkerhed på et område, hvor langsigtede investeringer er afgørende
  • Canada vil indføre et system til genoprettelse af patentperioder i stil med EU-systemet for at kompensere for uberettigede forsinkelser i markedsføringsgodkendelsesprocessen, herunder en maksimal periode for supplerende beskyttelse (2 år) — parterne blev enige om muligheden for undtagelser med henblik på eksport til tredjelande.

Læs mere om IP-beskyttelse i EU.

 

Deneuropæiske IPR-helpdesk tilbyder en helpline-tjeneste til direkte støtte vedrørende intellektuel ejendomsret. Rådgivning og støtte om IPR-spørgsmål uden for EU's marked.

Geografiske betegnelser

Geografiske betegnelser for vin og spiritus, der er beskyttet i Canada og EU, er opført i henholdsvis bilag III (a) og bilag IV (a) til aftalen fra 2004 om handel med vin og spiritus.

Ud over de geografiske betegnelser, der er beskyttet i henhold til aftalen om vin og spiritus mellem EU og Canada, og som er integreret i CETA, har Canada indvilliget i at beskytte 143 geografiske betegnelser — føde- og drikkevarer fra bestemte byer eller regioner i EU.

Canada vil beskytte disse traditionelle europæiske varer mod imitationer på næsten samme måde, som EU gør det. Det vil være ulovligt at vildlede forbrugerne om et produkts virkelige oprindelse, f.eks. ved at anvende flag, der fejlagtigt antyder en beskyttet EU-geografisk betegnelse, eller det land, hvor produktet med den geografiske betegnelse kommer fra. EU's rettighedshavere vil kunne anvende en administrativ proces til at opretholde rettighederne til geografiske betegnelser i Canada i stedet for kun at forlade sig på langvarige og mere komplekse retssager i det nationale retssystem.

Liste over geografiske betegnelser, der er beskyttet i Canada

Listen kan udvides til andre varer i fremtiden, hvis EU og Canada enes om det.

Yderligere oplysninger om beskyttelsen af geografiske betegnelser i Canada takket være CETA findes i denne praktiske vejledning.

For så vidt angår de geografiske betegnelser, der er opført i aftalen fra 2004 om handel med vin og spiritus, skal rettighedshaverne til disse geografiske betegnelser for at blive beskyttet i Canada registrere deres geografiske betegnelser hos Canadian Intellectual Property Office.

Registreringsproceduren forklares her.

Elektronisk handel

I kapitlet om elektronisk handel nævnes det i de generelle bestemmelser, at parterne anerkender betydningen af at lette SMV'ers brug af elektronisk handel.

Tjenester

CETA sikrer retssikkerhed for leverandører af tjenesteydelser fra EU og Canada ved at binde et højt liberaliseringsniveau i Canada og EU.

EU får bedre adgang til det canadiske marked, navnlig for søfart.

Progressiv liberalisering og gennemsigtighed

Canada kan ikke indføre nye kvoter eller nye diskriminerende foranstaltninger over for EU's tjenesteydere, undtagen i et begrænset antal følsomme sektorer. Aftalen garanterer også, at EU's tjenesteydere kan drage fordel af

  • en højere grad af markedsadgang, der går videre end Canadas WTO-forpligtelser
  • det meste af den fremtidige liberalisering, som Canada kan gennemføre

Canada har fjernet en række begrænsninger med hensyn til statsborgerskab og opholdsbetingelser for en række erhvervsudøvere, der kan udøve deres erhverv i Canada, herunder

  • advokater
  • revisorer
  • arkitekter
  • ingeniører

Inden for telekommunikation, post- og kurertjenester har Canada for første gang blokeret for en fremtidig liberalisering.

Maritime tjenesteydelser

En ny åbning af det canadiske marked for søtransport vil gøre det lettere for EU's søtransportvirksomheder og deres større fartøjer at operere i Canada med henblik på fodring på den vigtige rute mellem Montreal og Halifax.

Begge havne har stor betydning på den canadiske østkyst. Montreal er en stor havn, der håndterer 1.4 mio. standardcontainere (i alt import- og eksportcontainere i 2015), mens Halifax håndterer 0.4 mio. enogtyve fods enheder (2015).

EU er langt førende på verdensplan inden for opmudring. Med CETA åbner Canada også sit marked for opmudringsaktiviteter for EU-operatører, et marked, der skønnes at have en værdi på mellem 150 mio. CAD og 400 mio. CAD om året (ca. 104 mio. EUR — 278 mio. EUR om året).

Lovgivningsmæssige bestemmelser

Ud over de ambitiøse markedsadgangsforpligtelser, der indgås, indeholder CETA også innovative og stærke lovgivningsmæssige bestemmelser, der supplerer og forbedrer de tilsagn om markedsadgang, som de to parter har indgået.

Disse reguleringsmæssige discipliner omfatter et af de mest omfattende og omfattende sæt af gensidigt bindende discipliner om national regulering, der omhandler tilladelses- eller tilladelsesordninger for næsten alle tjenesteydelser og investeringsaktiviteter. Teksten sikrer fair og gennemsigtige ordninger for alle ansøgere og gør godkendelsesprocessen så smidig som mulig.

Erhvervsudøveres bevægelighed

Den aftalte pakke om midlertidig indrejse for erhvervsudøvere omfatter følgende fordele:

  • EU-virksomheder kan udstationere deres virksomhedsinternt udstationerede i Canada i op til 3 år — på grundlag af tidligere aftaler gælder denne fordel generelt for alle sektorer.
  • en forlængelse af opholdet for erhvervsudøvere — leverandører af kontraktbaserede tjenesteydelser eller selvstændige erhvervsdrivende (defineret i aftalen) vil kunne opholde sig på den anden parts område i en periode på 12 måneder (det dobbelte, som tidligere var muligt)

Leverandører af kontraktbaserede tjenesteydelser nyder godt af bedre indrejse- og opholdsbetingelser (f.eks. ikkediskriminerende behandling af canadiske leverandører) i andre sektorer. Disse omfatter

  1. Rådgivning og konsulentvirksomhed i forbindelse med
    • minedrift
    • telekommunikationstjenester
    • post- og kurervirksomhed
    • forsikring og forsikringsrelaterede tjenesteydelser
    • andre finansielle tjenesteydelser
    • transport
    • fremstillingsvirksomhed
  2. Vedligeholdelse og reparation af udstyr, f.eks.
    • skibe, jernbanetransportudstyr
    • motorkøretøjer, motorcykler, snemobiler og vejtransportudstyr
    • luftfartøjer samt dele dertil
    • metalprodukter, maskiner, undtagen kontormaskiner og andre typer udstyr og husholdningsartikler
  3. Tilknyttet teknisk og videnskabelig konsulentvirksomhed
  4. Miljøvirksomhed

Nye profiler: præferenceadgangen til Canadas marked og den ikkediskriminerende behandling i Canada vil også gælde for nye kategorier af EU-leverandører som defineret i aftalen: investorer, kortvarige forretningsbesøgende og teknologer.

Canada vil give ægtefæller til virksomhedsinternt udstationerede EU-borgere samme behandling som den, EU giver ægtefæller til virksomhedsinternt udstationerede canadiere i EU.

Gensidig anerkendelse af kvalifikationer

For at lette mobiliteten for højt kvalificerede fagfolk mellem EU og Canada fastsætter CETA en ramme for gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer og fastsætter de generelle betingelser og retningslinjer for forhandling af fagspecifikke aftaler.

CETA udgør en detaljeret ramme for forhandling og indgåelse af aftaler om gensidig anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer.

Aftalen overlader det til begge parters sammenslutninger af lovregulerede erhverv at indlede processen med at forhandle en aftale om gensidig anerkendelse ved at fremsætte henstillinger til det relevante CETA-udvalg og nå til enighed om de specifikke betingelser. Når organisationerne er nået til enighed om principperne og følger de procedurer, der er fastsat i rammen, bliver aftalen om gensidig anerkendelse juridisk bindende, hvilket sikrer, at europæiske erhvervsudøvere kan få deres kvalifikationer anerkendt af de kompetente myndigheder i Canada og omvendt.

Offentlige indkøb

Med CETA kan EU-virksomheder nu byde på canadiske offentlige udbud på alle tre niveauer af offentlige indkøb: føderal, provins og kommune.

I Canada har provinser og territorier jurisdiktion over offentlige goder som f.eks.

  • sundhedspleje
  • uddannelse
  • velfærd
  • transport inden for provinserne.

Kommunerne forvalter

  • lokal transport
  • skolebestyrelser
  • offentlige forsyningsvirksomheder osv.

De ordregivende enheder, der er omfattet af CETA, findes i bilag 19-1 til 19-8.

CETA skaber også retssikkerhed for, at canadiske offentlige agenturer og organer ikke vil kunne diskriminere europæiske virksomheder — dvs. begrænse virksomhedernes adgang til et offentligt udbud.

Leverandører kan anfægte indkøbsbeslutninger, som de mener er i strid med forpligtelserne i aftalen. I Canada varetager Canadian International Trade Tribunal ("CITT") denne rolle.

Canada har gjort udbudsproceduren mere gennemsigtig ved at offentliggøre alle sine offentlige udbud på et enkelt udbudswebsted kaldet CanadaBuys. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig på denne side for at kunne afgive bud på det canadiske marked.

 

For at finde ud af, om du har ret til at deltage i et givet offentligt udbud uden for EU, kan du bruge Min handelsassistent til indkøb

Investering

Når CETA endegyldigt træder i kraft, vil den give europæiske og canadiske investorer større forudsigelighed, gennemsigtighed og beskyttelse for deres investeringer i henholdsvis Canada og EU.

CETA's bestemmelser om investeringsbeskyttelse og det nye investeringsdomstolssystem (ICS) vil sikre et højt beskyttelsesniveau for investorer, samtidig med at regeringernes ret til at regulere og forfølge offentlige politiske mål såsom beskyttelse af sundhed, sikkerhed eller miljø bevares fuldt ud.

ICS repræsenterer et klart opgør med det tidligere prinicip om tvistbilæggelse mellem investor og stat og viser EU's og Canadas fælles beslutsomhed om at skabe et mere retfærdigt, gennemsigtigt og institutionaliseret system til at løse investeringstvister.

Investeringsbestemmelserne i CETA vil også erstatte de otte eksisterende bilaterale investeringsaftaler mellem visse EU-medlemsstater og Canada.

Tærsklen for revision af erhvervelser af canadiske virksomheder i henhold til Investment Canada Act forhøjes betydeligt fra de nuværende 354 mio. CAD til 1.5 mia. CAD. Dette gælder for alle andre EU-investorer end dem, der er statsejede virksomheder.

Hvis du planlægger at investere i Canada, kan du læse mere her.

NB: Investeringsbeskyttelse og investeringsdomstolssystemet samt adgang til markedet for porteføljeinvesteringer vil ikke blive anvendt midlertidigt i overensstemmelse med Rådets afgørelse (EU) 2017/38 af 28. oktober 2016 om midlertidig anvendelse af den samlede økonomi- og handelsaftale (CETA) mellem Canada på den ene side og Den Europæiske Union og dens medlemsstater på den anden side (EUT L 11 af 14.1.2017, s. 1080 — "1081(http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2017.011.01.1080.01.ENG).

Forbindelser og kontakter

EUROPÆISKE UNION

Den Europæiske Unions delegation i Canada

Bopæl:

150 Metcalfe Street, Suite 1900, Ottawa, Ontario, K2P 1P1

Tlf.: + 1 6132386464

E-mail: Delegation-Canada@eeas.europa.eu

ØSTRIG

Det østrigske handelskammer (Wirtschaftskammer Österreich, WKÖ)

I CANADA

Fordel Østrig Toronto

Østrigs generalkonsulat — handelsafdelingen EUR Advantage Austria

Bopæl:

30 ST Clair Avenue West, Suite 1402, Toronto, Ontario, M4V 3A1

Tlf.: + 1 4169673348

E-mail: toronto@advantageaustria.org 

Tlf.: + 1 5148493708

E-mail: montreal@advantageaustria.org 

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

445 Wilbrod Street, Ottawa, Ontario, K1N 6M7

Tlf. + 1 6137891444 

E-mail: ottawa-ob@bmeia.gv.at

BELGIEN

Valloniens udenrigshandels- og investeringsagentur —
Agence wallonne à l'Exportation et aux Investissements Etrangers (AWEX)

Bruxelles Invest ПEksport

Handel med Flandern

I CANADA

Flandern/Vallonien/Bruxelles

Handel for Ontario, Manitoba

Bopæl:

2 Bloor Street West — Suite 2508, Toronto, Ontario, M4W 3E2

Tlf. + 1 416515-7777

E-mail: toronto@awex-wallonia.com

 

 

Flanders
Trade Rep. for Québec, Newfoundland og Labrador, Nunavut, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island

Bopæl:

999 Boulevard de Maisonneuve West — Suite 1600, Montreal (Québec) H3A 3L4

Tlf.: + 1 514289-9955

E-mail: montreal@fitagency.com

 

Wallonia
Trade Rep. for Québec, Newfoundland og Labrador, Nunavut, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island

Bopæl:

1250 René-Lévesque West — Suite 4115, Montreal, Québec, H3B 4W8

Tlf.: + 1 514939-4049

 

Bruxelles
Trade Rep. for Québec, Newfoundland og Labrador, Nunavut, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island

Bopæl: 1010 Sherbrooke West — Suite 2404, Montreal, Québec, H3A 2R7

Tlf.: + 1 514286-1581

E-mail: info@bruxelles-canada.com

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

360 Albert Street, 8. sal, Suite 820, Ottawa, Ontario, K1R 7X7

Tlf.: + 1 6132367267

E-mail: ottawa@diplobel.fed.be

BULGARIEN

Det bulgarske agentur til fremme af små og mellemstore virksomheder бн лгарската агенн
ия за насн рн аване малките н средните н редн рин тия

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

325 Stewart Street, Ottawa, Ontario, K1N 6K5

Tlf.: + 1 613893215

E-mail: Embassy.Ottawa@mfa.bg

KROATIEN


Eksportportalen Izvozni

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

229 Chapel St, Ottawa, Ontario, K1N 7Y6

Tlf.: + 1 6135627820

E-mail: croemb.ottawa@mvep.hr

 

Generalkonsulatet

Bopæl:

918 Dundas Street East, Suite 302, Mississauga, Ontario, L4Y 2B8

Tlf.: + 1 9052779051

E-mail: e-mail
genmiss@mvep.hr: croconsulate.miss@mvep.hr

CYPERN

Handelsservice
πηρεσία Εμπορίου

I CANADA

Højkommissær

Bopæl:

150 Metcalfe Street, Suite 1002, Ottawa, Ontario, K2P 1P1

Tlf.: + 1 6135630727

E-mail: ottawahighcom@mfa.gov.cy

 

Honorært konsulat

Bopæl:

435 Donald Street, Coquitlam, British Columbia, V3K 3Z9

Tlf.: + 1 6049362268

E-mail: tberggre@sfu.ca

 

Handelsafsnit

Bopæl:

13 East 40th Street, New York, NY 10016

Tlf.: + 1 2122139100

E-mail: ctncy@cyprustradeny.org

DEN TJEKKISKE REPUBLIK

Det nationale agentur for handelsfremme under Tjekkiets industri- og handelsministerium CzechTrade
— Česká agentura na podporu obchodu

I CANADA

CzechTrade Canada

Bopæl:

6707 albuedrev SW, T2V0E5 Calgary, Alberta, T2H 0S7

Tlf.: + 1 4032694924

E-mail: e-mail
calgary@czechtrade.cz: jaroslav.jelinek@czechtrade.cz

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

251 Cooper Street, Ottawa, Ontario, K2P 0G2

Tlf.: + 1 6135623875

Webside: http://www.mzv.cz/ottawa/en/

E-mail: ottawa@embassy.mzv.cz

E-mail: commerce_ottawa@mzv.cz

 

Generalkonsulat for Den Tjekkiske Republik

Bopæl:

2 Bloor Street West, Suite 1500, Toronto, Ontario, M4W 3E2

Webside: www.mzv.cz/toronto

E-mail: toronto@embassy.mzv.cz

E-mail: commerce_toronto@mzv.cz

DANMARK

Udenrigsministeriet Eksportrådet

I CANADA

Handelsrådet i Danmark

Bopæl:

2 Bloor Street West, Suite 2120, Toronto, Ontario, M4W 3E2

Tlf.: + 1 416962-5661

E-mail: yyzhkt@um.dk

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

47 Clarence Street, Suite 450, Ottawa, Ontario, K1N 9K1

Tlf.: + 1 6135621811

E-mail: ottamb@um.dk 

ESTLAND

Enterprise Estonia (EAS)
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS)

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

260 Dalhousie Street, Suite 210, Ottawa, Ontario K1N 7E4

Tlf.: + 1 6137894222

E-mail: embassy.ottawa@mfa.ee

FINLAND

Finpro

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

55 Metcalfe Street, Suite 850, Ottawa, Ontario, K1P 6L5

Tlf.: + 1 6132882233

E-mail: embassy@finland.ca

E-mail: sanomat.ott@formin.fi

FRANKRIG

Erhvervs-Frankrig

I CANADA

Handelsrepræsentant i Canada: Erhvervs-Frankrig

Toronto

Bopæl:

154 universitet Avenue Suite 400, Toronto, M5H 3Y9

Tlf.: + 1 4169771257

 

Montreal: Bureau Business France,

Bopæl:

1501 McGill College, Bureau 1120, Montreal, QC H3A 3M8

Tlf.: + 1 5146704000

 

Vancouver:

Bopæl:

1111 Melville Street, Suite 320 Vancouver, British Columbia V6E 3V6

Tlf.: + 1 6046390923

E-mail: canada@businessfrance.fr

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

42 Sussex Drive, Ottawa, Ontario, K1M 2C9

Tlf.: + 1 6137891795

E-mail: politique@ambafrance-ca.org

TYSKLAND

Tyskland Trade and Invest (GTAI)

I CANADA

Det canadiske tyske handelskammer

Bopæl:

480 University Avenue, Suite 1500, Toronto, Ontario, M5G 1V2

Tlf.: + 1 416598-3355

E-mail: info@germanchamber.ca

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

1 Waverley Street, Ottawa, Ontario, K2P 0T8, Canada

Tlf.: + 1 613 232 1101

E-mail: info@ottawa.diplo.de

GRÆKENLAND

Enterprise Greece Invest and Trade ΕΛΛόΚι ΕΤΑα
ΡΕΠΕΠΕΠΕПΔн ΣΕн ΚΑн ΚΑι Ει ΕΡόΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Υ

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

80 Maclaren Street Ottawa, Ontario, K2P 0K6

Tlf.: + 1 6132386271

E-mail: ecocom-ottawa@mfa.gr

 

Generalkonsulatet

Bopæl:

1075 Bay Street, Suite 600, Toronto, Ontario, M5S 2B1

Tlf.: + 1 4165150133

E-mail: ecocom-toronto@mfa.gr

UNGARN

Ungarns nationale handelshus

Det ungarske agentur for investeringsfremme
http://www.hipa.hu/

I CANADA

Generalkonsulat i Toronto

Bopæl:

175 Bloor Street East, Suite 1109, South Tower, Toronto

Tlf.: + 1 6473492550

E-mail: mission.tor@mfa.gov.hu

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

299 Waverley St., Ottawa, K2P 0V9

Tlf.: + 1 6132307560

E-mail: mission.ott@mfa.gov.hu

IRLAND

Virksomhed Irland

I CANADA

Handelsrepræsentant i Canada: Virksomhed Irland

Bopæl:

2 Bloor St. W, Suite 1501, Toronto, Ontario, M4W 3E2

Tlf.: + 1 4169345033

E-mail: client.service@enterprise-ireland.com

E-mail: neil.cooney@Enterprise-Ireland.com

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

Varette Bygningen, 130 Albert St, Ottawa, Ontario, K1P 5G4

Tlf.: + 1 6132336281

E-mail: embassyofireland@rogers.com

ITALIEN

Det italienske handelsagentur
ICE — Agenzia per la promozione all'estero e l'internazionalizzazione delle imprese italiane

I CANADA

Det italienske agentur for handelsfremme ved generalkonsulatet i Italien

Bopæl:

365 Bloor Street East, Suite 1802, Toronto, Ontario, M4W 3L4

E-mail: toronto@ice.it

Tlf.: + 1 4165981566

 

Bopæl:

1000 rue Sherbrooke ouest, Bureau 1720, Montreal, Québec, H3A 3G4

Tlf.: + 1 5142840265

E-mail: montreal@ice.it

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

275 Slater St, Ottawa, Ontario, K1P 5H9

Tlf.: + 1 6132322401

E-mail: ambasciata.ottawa@esteri.it 

LETLAND

Letlands investerings- og udviklingsagentur
Latvijas Investīciju un attīstības aн entūra


liaa@liaa.gov.lv

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

350 gnister St, Ottawa, Ontario, K1R 7S8

Tlf.: + 1 6132386014

E-mail: embassy.canada@mfa.gov.lv

LITAUEN

Virksomhed Litauen

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

150 Metcalfe Str #1600, Ottawa, Ontario, K2P 1P1

Tlf.: + 1 61356754 58

E-mail: amb.ca@urm.lt

LUXEMBOURG

Luxembourg for erhvervslivet

I CANADA

Honorært konsulat i Ottawa

Bopæl:

World Exchange Plaza, 45 O'Connor Street, Suite 1150, Ottawa, Ontario, K1P 1A4

Tlf.: + 1 6137554091

E-mail: luxconsulottawa@gmail.com

 

Ambassaden i Washington DC

Bopæl:

2200 Massachusetts Avenue, NW, Washington, DC. 20008

Tlf.: + 1 2022654171

E-mail: luxembassy.was@mae.etat.lu

MALTA

Maltas virksomhed

I CANADA

På Canadas generalkonsulat i Toronto

Bopæl:

3300 Bloor St W, etobikoks, Ontario, M8X 2X3

Tlf.: + 1 4162070922

E-mail: maltaconsulate.toronto@gov.mt

NEDERLANDENE

Detnederlandske erhvervsagentur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 

Ondernemersplein — en onlineportal for udenlandske og nederlandske nystartede virksomheder

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

350 Albert Street, Suite 2020 Ottawa, Ontario, K1R, 1A4

Tlf.: + 1 613 237 503

E-mail: ott@minbuza.nl

 

Generalkonsulat i Toronto

Bopæl:

1 Dundas Street West, Suite 2106, Toronto, Ontario, M5G 1Z3

Tlf.: + 1 416 595 2402

Webside: www.hollandtradeandinvest.com
e-mail: tor-ea@minbuza.nl

POLEN

Detpolske agentur for investeringer og handel (det tidligere polske agentur for information og udenlandske investeringer)
Polska Agencja Inwestycji i Handlu


E-mail: invest@paih.gov.pl

Formandens sekretariat:

Tlf.: + 48 223349871

Afdelingen for udenlandske investeringer:

Tlf.: + 48 223349875

Afdelingen for økonomisk udvikling:

Tlf.: + 48 223349820

Afdelingen for økonomisk fremme:

Tlf.: + 48 223349926

Informations- og kommunikationsafdelingen:

Tlf.: + 48 223349994

 

I CANADA

Det polske investerings- og handelsagentur i Toronto

Bopæl:

438 University Avenue, Suite 1810, Toronto, Ontario, M5G 2K8

E-mail: zack.labieniec@paih.gov.pl 

 

Republikken Polens ambassade i Ottawa

Bopæl:

443 Daly Ave, Ottawa, Ontario, K1N 6H3

Tlf.: + 1 6137890468

E-mail: ottawa.amb.sekretariat@msz.gov.pl

 

Republikken Polens generalkonsulat i Toronto

Bopæl:

2603 Shore Blvd. Vest, Toronto, Ontario, M8V 1G5

Tlf.: + 1 4162525471

Tlf.: + 1 4164645405

E-mail: toronto.info@msz.gov.pl 

 

Republikken Polens generalkonsulat i Vancouver

Bopæl:

1177 West Hastings Street, Suite 1600, Vancouver, British Columbia, V6E 2K3

Tlf.: + 1 6046883458

E-mail: vancouver.info@msz.gov.pl 

 

Republikken Polens konsulat i Montreal

Bopæl:

3501 Avenue du Musée, Montreal, Québec, QC H3G 2C8

Tlf.: + 1 6137890468 

E-mail: michal.falenczyk@msz.gov.pl

PORTUGAL

AICEP Portugal Global — handels- og investeringsagentur

I CANADA

Handels- og investeringsagenturet: AICEP Toronto

Bopæl:

438 University Avenue, Suite 1400, Toronto, Ontario, M5G 2K8

Tlf.: + 1 4169214925

E-mail: aicep.toronto@portugalglobal.pt

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

645 øpark Dr. Ottawa, Ontario, K1Y 0B8

Tlf.: + 1 6137290883

E-mail: ottawa@mne.pt

RUMÆNIEN

Ministeriet for erhvervsmiljø, handel og iværksætteri

InvestRomania

Det rumænske handels- og industrikammer

I CANADA

Rumæniens kontor for økonomisk og handelsfremme

Bopæl:

1010, rue Sherbrooke Ouest, Bureau 610, étage 6, Montreal, Québec, H3A 2R7

Tlf.: + 1 5145048235

E-mail: romtrade.mtl@videotron.ca

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

655 Rideau St, Ottawa, Ontario, K1N 6A3

Tlf.: + 1 6137893709

E-mail: ottawa@mae.ro

SLOVAKIET

SARIO — Slovakiets agentur for udvikling af investeringer og handel
Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

50 Rideau Terrace, Ottawa, Ontario, K1M 2A2

Tlf.: + 1 6137494442

E-mail: emb.ottawa@mzv.sk

SLOVENIEN

Hjerte Slovenien — Offentligt agentur for iværksætteri, internationalisering, udenlandske investeringer og teknologi
SPIRIT Slovenija

I CANADA

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

150 Metcalfe Street Suite 2200, Ottawa, Ontario, K2P 1P1

Tlf.: + 1 6135655781

E-mail: sloembassy.ottawa@gov.si

SPANIEN

ICEX — det spanske institut for udenrigshandel
ICEX España Exportación e Inversiones

I CANADA

Økonomi- og handelskontoret

Bopæl:

151 Slater Street, Suite 801, Ottawa, Ontario, K1P 5H3

Tlf.: + 1 6132360409

E-mail: ottawa@comercio.mineco.es

 

Kontoret for handelsfremme i Toronto

Bopæl:

170 universitet Ave #602, Toronto, Ontario, M5H 3B3

Tlf.: + 1 4169670488

E-mail:toronto@comercio.mineco.es

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

74 Stanley Ave, Ottawa, Ontario, K1M 1P4

Tlf.: + 1 6137472252

E-mail: emb.ottawa@mae.es 

SVERIGE

Business Sweden — Det svenske handels- og investeringsråd

I CANADA

Handelsrepræsentant i Canada: Erhvervs-Sverige

Bopæl:

2 Bloor Street West, Suite 2120, Toronto Ontario M4W 3E2

Tlf.: + 1 4169228152

E-mail: toronto@business-sweden.se

 

Ambassaden i Ottawa

Bopæl:

377 Dalhousie Street, Ottawa Ontario, K1N 9N8

Tlf.: + 1 6132448200

E-mail: sweden.ottawa@gov.se

Handelskamre og erhvervsforeninger

EUROPÆISKE UNION

Den Europæiske Unions handelskammer i Canada (EUCCAN)

Bopæl:

480 University Avenue, Suite 1500, Toronto, Ontario, M5G 1V2

Tlf.:  + 1 4165987087

E-mail: info@euccan.com 

 

Den Europæiske Unions handelskammer i Canada Vest

E-mail: info@eu-canada.com

En liste over lokale og bilaterale EU-handelskamre og erhvervsorganisationer i Canada findes på hjemmesiden for EU's handelskammer i Canada (http://www.euccan.com). EUCCAN er en paraplyorganisation for disse meget forskellige strukturer og organisationer.

Informationsværktøjer

Disse syv faktablade forklarer, hvad CETA er, og hvilke fordele CETA er

Find ud af, hvordan du deltager i offentlige udbudsprocedurer i Canada

Læs mere om de forretningsmuligheder, som den samlede økonomi- og handelsaftale mellem EU og Canada giver

Yderligere links

Brochure for virksomheder — beskriver fordele, kapitel for kapitel, og giver praktiske tips til virksomhederne

Infografik illustrerer fordelene ved CETA pr. EU-medlemsstat

Trinvis vejledning for eksportører til Canada

Virksomhedshistorier og vidneudsagn

Henstilling til SMV'er

I september 2018 nåede Det Blandede CETA-Udvalg til enighed om en specifik henstilling fra SMV'er om, at hver part giver onlineinformation til SMV'er fra den anden part om CETA, og at EU og Canada arbejder sammen, således at handelsaftalen gavner SMV'er.

Canadisk websted til støtte for SMV'er i EU, der eksporterer til Canada

EU's websted for SMV'er fra Canada

Del denne side:

Genveje