Palveluissa ja investoinneissa käyttämäni kauppa-avustajan käyttö

Palveluista ja investoinneista vastaava kauppa-avustajani antaa tietoa vaatimuksista, joita EU:n yritysten olisi noudatettava viedessään palveluja ja päästäkseen EU:n ulkopuolisille markkinoille. Siinä annetaan myös tietoa lähteistä, joihin voi tutustua, ja kolmansien maiden toimivaltaisista viranomaisista, joihin voidaan ottaa yhteyttä.

Mitä se kattaa?

 

Tietoja on tällä hetkellä saatavilla oikeudellisista palveluista ja meriliikennepalveluista Kanadassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa . Sen piiriin kuuluvia palveluja ja maita laajennetaan asteittain.

 

Palveluista ja investoinneista vastaavasta kauppa-avustani saatavilla olevat tiedot eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Miten se toimii käytännössä?

Löydät etsimäsi tiedot vain harvoissa eri vaiheissa.

Vaihe 1: Määrittele hakukriteerit

Määrittele hakukriteerit kahdessa vaiheessa.

I. Haun käynnistäminen

 • ”Palvelu”: tämä kenttä on muokattavissa, ja voit
  • kirjoita teksti – yksi tai useampi sana – ja järjestelmä auttaa löytämään haluamasi palvelualan, tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja vahvista hakukriteerit toisessa vaiheessa (ks. ii kohta ”Vahvistetaan vaihekriteerit”).
 • ”Maa”: tämä kenttä on pakollinen ja muokattavissa, ja voit
  • kirjoita haluamasi maan ensimmäiset kirjaimet ja valitse se tai
  • napsauta nuolia pudotusvalikon kautta ja valitse sen jälkeen maan nimi.
 • ”Lainkäyttövalta”: tämä kenttä on muokattavissa, ja sitä voidaan käyttää vain, jos maalla on useampi kuin yksi lainkäyttöalue. Voit
  • kirjoita haluamasi lainkäyttövallan ensimmäiset kirjaimet ja valitse se tai
  • Napsauta nuolia pudotusvalikon kautta ja valitse sen jälkeen lainkäyttöalue, tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja katso tiedot kaikkien maiden lainkäyttöalueista.

Napsauta seuraavaksi sinistä painiketta ”Hae”.

II. Hakukriteerien vahvistaminen

Kun haku on käynnistetty, näkyviin tulee luettelo palvelualoista ja alasektoreista. Selaa palveluluetteloa. Napsauta + symbolia, kunnes löydät etsimäsi palvelun. Jos olet tehnyt hakuja kirjoittamalla yhteen tai useampaan sanaan, kaikki hakusanaa vastaavat tulokset tulevat korostetuiksi.

Vaihe 2: Selaa tuloksia selaamalla

Hakukriteerien (ala, maa ja lainkäyttöalue) perusteella saat tulokset saatavilla olevista markkinoillepääsyehdoista ja niitä koskevista vaatimuksista.

Tulokset on jaettu kolmeen toimitustapaan: rajat ylittävään palvelujen tarjontaan; kaupallinen läsnäolo; ja ammattihenkilöiden liikkuvuus. Voit lukea kunkin oikeuden määritelmän otsikossa. Voit siirtyä niiden väliin napsauttamalla välilehteä, josta olet kiinnostunut.

Kunkin toimitusmuodon osalta luettelo vastaavista markkinoillepääsyehdoista esitetään vasemmalla aakkosjärjestyksessä. Kunkin markkinoillepääsyehdon määritelmä on luettavissa otsikosta. Markkinoille pääsyä koskeva ehto tulee esiin vain, jos siihen liittyy vähintään yksi vaatimus.

Tulosten selaamiseksi voit

 • Napsauta alareunaa (-nuolia) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevaan vaatimukseen.
 • Napsauta ”Laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät markkinoille pääsyä koskevan ehdon kaikkiin vaatimuksiin.

Vaihtoehtoisesti voit tarkastella valitun toimitusmuodon ”kaikki markkinoillepääsyehdot” ( ks. vaihtoehto vasemmalla olevan markkinoillepääsyehtojen luettelon lopussa). Tulosten selaamiseksi voit

 • Valitse, jos haluat nähdä tulokset luettelosta. Täältä näet kaikki markkinoillepääsyn edellytyksiin liittyvät vaatimukset luettelon muodossa. Ehto, johon vaatimuksessa viitataan, on alleviivattu sinisessä tunnisteessa. Napsauta alareunaa (-nuolia) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevaan vaatimukseen. Napsauta ”Laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät markkinoille pääsyä koskevan ehdon kaikkiin vaatimuksiin.
 • Valitse hakutulokset yleiskatsauksesta. Täältä näet kaikki markkinoille pääsyä koskeviin ehtoihin liittyvät vaatimukset, jotka on järjestetty markkinoille pääsyä koskevien ehtojen mukaan. Käytettävissä olevien vaatimusten määrä ilmoitetaan otsikon vieressä suluissa. Napsauta alareunaa (-nuolia) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevaan vaatimukseen. Napsauta ”Laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät markkinoille pääsyä koskevan ehdon kaikkiin vaatimuksiin.

Vaihe 3: Lue vaatimukset ja kaikki niiden yksityiskohdat

Kutakin vaatimusta koskevat tiedot koskevat erityisesti

 • palveluala tai osa-ala
 • maa ja soveltuvin osin sen lainkäyttöalueet
 • käyttötapa
 • markkinoille pääsyä koskeva edellytys.

Useimmissa tapauksissa kutakin vaatimusta koskevat tiedot sisältävät

 • tarvittaessa nimi
 • tarvittaessa oikeusperusta
 • tietolähde (linkki verkkosivustolle ja/tai viittaus lakeihin ja asetuksiin) ja sen tekijänoikeustiedot
 • toimivaltaisen sääntelyviranomaisen yhteystiedot
 • tarvittaessa tiedot koskevat työn tyyppejä.

Kenellä on pääsy tietoihin?

My Trade Assistantin käyttö palveluissa ja investoinneissa on maksutonta. Tietyt tiedot on kuitenkin suojattu tekijänoikeudella. Palveluista ja investoinneista vastaavasta kaupallisesta avustajastani saatavilla olevia tietoja ei saa käyttää jälleenmyyntiin, konsulttipalvelujen tarjoamiseen, uudelleenjakeluun, tietokantojen rakentamiseen, tallentamiseen eikä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin viitekäyttöön käyttäjän omien kansainvälisten liiketoimintaprosessien tukena. Kaikki muu käyttö on kielletty, ellei tietojen omistaja ole sitä nimenomaisesti kirjallisesti hyväksynyt. Tekijänoikeusasioissa ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Mitkä kielet ovat saatavilla?

Palveluista ja investoinneista vastaava kauppa-avustajani on tällä hetkellä saatavilla englanniksi. Konekäännökset kaikille EU:n kielille lisätään pian.

Mistä voin saada lisätietoja?

Lue Usein kysyttyä -osio.

 

Jaa tämä sivu: