Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Diensten voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s)

Informatie over handelsbeurzen

  • AUMA Trade Fair Database Informatie over handelsbeurzen in Duitsland en wereldwijd verstrekt door AUMA, de vereniging van Duitse handelsbeurzen, met details over de evenementen, zoals data, verspreidingsgegevens, statistieken en informatie over hoe contact kan worden opgenomen met de beurzen en organisatoren van evenementen.

Kleine en middelgrote hoofdstukken in handelsovereenkomsten

Alle nieuwe handelsovereenkomsten zullen een kmo-hoofdstuk bevatten, indien het partnerland daarmee instemt. Dit zou een betere uitwisseling van informatie over markttoegangskwesties mogelijk maken, evenals een vruchtbare samenwerking tussen de Commissie en het partnerland bij de aanpak van kwesties in verband met kmo’s in de handelsovereenkomst.

Daarnaast is het Gemengd Comité van de Brede Economische en Handelsovereenkomst (CETA) tussen de EU en Canada op 26 september 2018 in een specifieke aanbeveling voor kmo’s overeengekomen dat elke partij aan kmo’s van de andere partij online informatie verstrekt over CETA en markttoegang, en dat een kmo-contactpunt aan beide zijden samenwerkt om specifieke problemen voor kmo’s aan te pakken.

Regionale handelshelpdesks

Er zijn regionale helpdesks opgezet en geïmplementeerd om kmo’s in een specifieke regio te voorzien van handelsinformatie op maat ter ondersteuning van hun behoeften om handel te drijven binnen de regio en de EU. De regionale helpdesks zijn bedoeld om gebruikers te ondersteunen met informatie zoals informatie over exportmarkten, bijstand bij markttoegang, advies over regelgevingskwesties, richtsnoeren over regiospecifieke handelskenmerken om bedrijven beter te helpen bij hun inspanningen om internationaal actief te worden en hun inspanningen in verschillende regio’s wereldwijd.

Handelshelpdesk Oostelijk Partnerschap

Toegang krijgen tot de handelshelpdesk van het Oostelijk Partnerschap om handelsmogelijkheden te identificeren, informatie te vinden over de voorwaarden voor markttoegang, en contact op te nemen met potentiële partners in vijf landen van het Oostelijk Partnerschap (Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, de Republiek Moldavië en Oekraïne). Handelaren kunnen het platform gebruiken om hun uitvoer te vergroten en uit te breiden naar aanvullende markten.

De handelshelpdesk van het Oostelijk Partnerschap is een door de EU gefinancierd project in het kader van EU4Business, dat door het International Trade Centre is opgezet en uitgevoerd om het concurrentievermogen van de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) van de landen van het Oostelijk Partnerschap in de regio en de Europese Unie te versterken.

Euromed-handelshelpdesk

Toegang krijgen tot de Euromed-handelshelpdesk om handelsmogelijkheden te identificeren, informatie te vinden over markttoegang en contacten van potentiële partners in 10 Euromed-landen (Algerije, Egypte, Israël, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Palestina, Tunesië en Türkiye). Handelaren kunnen deze gebruiken om hun uitvoer te vergroten en uit te breiden naar aanvullende markten. Zij verstrekt ook statistieken over de handel in diensten en buitenlandse directe investeringen.

De Euromed-handelshelpdesk is een door de EU gefinancierd initiatief dat door het International Trade Centre is opgezet en uitgevoerd om het concurrentievermogen van de micro-, kleine en middelgrote ondernemingen van de Euromed-landen in de regio en de Europese Unie te versterken.

Contact opnemen

U kunt specifieke vragen in verband met kmo’s, markttoegang en informatie op deze website beantwoorden via het contactformulier.

Deze pagina delen:

Snelle links