Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Diensten voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s)

Oproep tot het indienen van voorstellen voor de wedstrijd voor de kampioenen voor kleine ondernemingen

  • De oproep tot het indienen van voorstellen voor de wedstrijd voor kleine en middelgrote ondernemingen is gezamenlijk georganiseerd door de MSME Group, de Internationale Kamer van Koophandel (ICC) en het International Trade Centre (ITC). De „Small Business Champions” -wedstrijd biedt organisaties die het bedrijfsleven ondersteunen de kans om innovatieve, praktische manieren voor te stellen om kleine bedrijven te helpen een actievere rol te spelen in de wereldhandel.

  • Nu de klimaatverandering steeds dringender wordt, is de jaarlijkse concurrentie van dit jaar bedoeld om kleine bedrijven te helpen hun koolstofvoetafdruk te verkleinen en te profiteren van duurzaamheidsinnovaties, zodat zij een centrale rol kunnen spelen bij de verwezenlijking van de VN-duurzaamheidsdoelstellingen en onze overgang naar een koolstofarme economie.

  • De uiterste datum voor indiening is augustus 15 2022 om 23.59 uur (CEST). Meer informatie is te vinden op deze link.

Informatie over handelsbeurzen

  • AUMA Trade Fair Database Informatie over handelsbeurzen in Duitsland en wereldwijd verstrekt door AUMA, de vereniging van Duitse handelsbeurzen, met details over de evenementen, zoals data, verspreidingsgegevens, statistieken en informatie over hoe contact kan worden opgenomen met de beurzen en organisatoren van evenementen.

Kleine en middelgrote hoofdstukken in handelsovereenkomsten

Alle nieuwe handelsovereenkomsten zullen een kmo-hoofdstuk bevatten, indien het partnerland daarmee instemt. Dit zou een betere uitwisseling van informatie over markttoegangskwesties mogelijk maken, evenals een vruchtbare samenwerking tussen de Commissie en het partnerland bij de aanpak van kwesties in verband met kmo’s in de handelsovereenkomst.

Daarnaast is het Gemengd Comité van de Brede Economische en Handelsovereenkomst (CETA) tussen de EU en Canada op 26 september 2018 in een specifieke aanbeveling voor kmo’s overeengekomen dat elke partij aan kmo’s van de andere partij online informatie verstrekt over CETA en markttoegang, en dat een kmo-contactpunt aan beide zijden samenwerkt om specifieke problemen voor kmo’s aan te pakken.

Contact opnemen

U kunt specifieke vragen in verband met kmo’s, markttoegang en informatie op deze website beantwoorden via het contactformulier.

Deze pagina delen:

Snelle links