Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Diensten voor het midden- en kleinbedrijf (MKB)

Informatie over handelsbeurzen

  • AUMA Trade Fair Database Informatie over handelsbeurzen in Duitsland en wereldwijd, verstrekt door AUMA, de Association of the German Trade Fair Industry, met details over de evenementen zoals data, verspreidingsgegevens, statistieken en informatie over de wijze waarop contact kan worden opgenomen met de beurzen en organisatoren van evenementen.

Kleine en middelgrote hoofdstukken in handelsovereenkomsten

Alle nieuwe handelsovereenkomsten zullen een kmo-hoofdstuk bevatten, indien het partnerland daarmee instemt. Dit zou een betere informatie-uitwisseling over markttoegangskwesties mogelijk maken en een vruchtbare samenwerking tussen de Commissie en het partnerland mogelijk maken bij het aanpakken van kmo-gerelateerde kwesties in de handelsovereenkomst.

Daarnaast is het Gemengd Comité van de Brede Economische en Handelsovereenkomst (CETA) tussen de EU en Canada op 26 september 2018 in een specifieke kmo-aanbeveling overeengekomen dat elke partij kmo’s van de andere partij online informatie verstrekt over CETA en markttoegang, en dat een contactpunt voor kmo’s van beide partijen samenwerkt om specifieke problemen voor kmo’s aan te pakken.

Neem contact op

U kunt specifieke vragen over kmo’s, markttoegang en informatie op deze website richten via het contactformulier.

Deze pagina delen:

Snelle links