Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Online-instrumenten en -diensten voor kleinere bedrijven

Diensten voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s)

Informatie over handelsbeurzen

  • AUMA-databank voor beurzen. Informatie over handelsbeurzen in Duitsland en wereldwijd verstrekt door AUMA, de vereniging van de Duitse handelsbeurs, met details over de evenementen, zoals data, verspreidingsgegevens, statistieken en informatie over hoe contact kan worden opgenomen met de beurzen en organisatoren van evenementen.

Kleine en middelgrote hoofdstukken in handelsovereenkomsten

Alle nieuwe handelsovereenkomsten zullen een kmo-hoofdstuk bevatten, indien het partnerland daarmee instemt. Dit zou een betere uitwisseling van informatie over kwesties in verband met markttoegang mogelijk maken, alsook een vruchtbare samenwerking tussen de Commissie en het partnerland bij het aanpakken van kwesties in verband met kmo’s in de handelsovereenkomst.

Daarnaast is het Gemengd Comité van de Brede Economische en Handelsovereenkomst (CETA) tussen de EU en Canada op 26 september 2018 in een specifieke aanbeveling voor kmo’s overeengekomen dat elke partij online informatie verstrekt aan kmo’s van de andere partij over CETA en markttoegang, en dat een kmo-contactpunt aan beide zijden samenwerkt om specifieke kwesties voor kmo’s aan te pakken.

Contact opnemen

Specifieke vragen in verband met kmo’s, markttoegang en informatie op deze website kunt u via het contactformulier behandelen.

Deze pagina delen:

Snelle links