Virksomhedens historie:

Minedrift for succes i Japan

Minedrift for succes i Japan

Marin Baturovs handel med Japan er steget betydeligt, siden den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan trådte i kraft i februar 2019. Marin Baturov er en familieejet leverandør af natursten med hjemsted i Bulgarien. De blev grundlagt i 1996 og har erfaring med at handle med Japan både før og efter aftalens ikrafttræden. For det bulgarske firma er de praktiske fordele ved handelsaftalen indlysende at se i deres eksport til regionen.

Japan har en meget streng toldkontrol, men partnerskabsaftalen har lettet denne hindring for EU's eksportører. En af de største forbedringer for europæiske virksomheder er reduktionen af papirarbejdet.
Irina Gueorguieva, eksportdirektør i Marin Baturov

Eksport af den nemme måde

Forud for indgåelsen af aftalen skulle Marin Baturov fremlægge et plantesundhedscertifikat, som kræves for at sende sendinger af vegetabilsk oprindelse, et oprindelsescertifikat, en faktura, en pakkeliste og et desinfektionscertifikat. Takket være handelsaftalen mellem EU og Japan kræver de japanske toldmyndigheder ikke længere plantesundhedscertifikater og oprindelsescertifikater fra europæiske virksomheder. Desuden kan EU's eksportører til Japan nu udføre processen online, hvilket betyder, at Marin Baturovs eksportteam nu sparer meget tid på papirarbejde. Denne onlineproces har en anden fordel for virksomhederne — den reducerer kureromkostningerne betydeligt. Tidligere skulle Marin Baturov sende disse papirkopier særskilt via bekostelige internationale kurerer. Nu tager det kun nogle få klik på en mus.

I alt anslår Gueorguieva, at der var en forsinkelse på en dag i Bulgarien og endnu en dags forsinkelse i toldmyndighederne i Japan for hver forsendelse. To dages papirarbejde og kontrol er nu blevet erstattet af en meget enkel 10-minutters proces takket være handelsaftalen."

Forståelse af det japanske marked

Gueorguieva siger, at "det japanske marked er meget forskelligt fra Europa, og det betaler for virksomhederne at forstå disse forskelle". Marin Baturov havde allerede nogle kunder i Japan, da de deltog i en EU-finansieret mission til Japan (EU Gateways Business Avenue Programme) for at lære mere om virksomhedskulturen og skabe kontakt til nye potentielle kunder. "I Japan lærte vi, at de har meget høje standarder," siger Gueorguieva. F.eks. har det japanske marked en lav tolerance over for ændringer i korn eller farve af natursten, så Marin Baturov bestræber sig konstant på at sikre et meget ensartet produkt. Gueorguieva siger, at "de har arbejdet hårdt for at opfylde forventningerne hos japanske importører, som har vist sig at være meget engagerede i forretningsforbindelserne." Det er styrken af disse forbindelser, der gør Japan til et "fantastisk marked".

Salg på verdensplan, vind lokalt

Marin Baturov har i de seneste år øget sin arbejdsstyrke til ca. 45 personer på grund af en stigning i antallet af ordrer fra Japan, som nu tegner sig for 13 % af salget. Virksomhedens lokale leverandører af emballage og relaterede materialer drager også fordel af øget eksport til Japan. Dette skyldes ikke kun øgede mængder, men også kulturelle forskelle. De japanske forbrugere forventer, at deres produkter er stærkt emballeret og individuelt emballeret, og sten er ikke anderledes. Marin Baturov eksporterer derfor deres sten til Japan i små, individuelt emballerede partier, der tilpasser sig det forhold, at japanske haver i gennemsnit kun udgør 5 m² sammenlignet med 50 m² i gennemsnit i Europa. Disse mindre emballeringspakker kræver mere emballagemateriale (paller, bolte, folie osv.), som Marin Baturov leverer lokalt.

Marin Baturovs øgede handel med Japan har medført en uventet fordel for de europæiske forbrugere. "I Japan konger kunden," siger Gueorguieva, og Marin Baturov har forbedret sit kundeserviceniveau for at leve op til disse høje standarder til gavn for deres europæiske kunder. Dette viser, hvordan den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan — og alle EU's handelsaftaler — skaber riple virkninger, som er til gavn for os alle.

Links

Oprindelsesregler

Den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan

Del denne side:

Genveje