Oman kaupan avustajan käyttö palveluissa ja investoinneissa

Palvelujen ja investointien kauppa-avustaja antaa tietoa vaatimuksista, joita EU:n yritysten olisi noudatettava palvelujen viemiseksi ja markkinoille pääsemiseksi EU:n ulkopuolella. Se tarjoaa myös tietoa lähteistä, joihin voi tutustua, ja kolmansien maiden toimivaltaisista viranomaisista, joihin voidaan ottaa yhteyttä.

Mitä se koskee?

 

Tietoja on tällä hetkellä saatavilla oikeudellisista palveluista ja meriliikennepalveluista Kanadassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa . Palveluja ja maita laajennetaan asteittain.

 

Palvelu- ja investointiavustajan saatavilla olevat tiedot eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Miten se toimii?

Etsimäsi tiedot löytyvät muutamista helpoista vaiheista.

Vaihe 1: Määritä hakukriteerit

Määritä hakukriteerit kahdessa vaiheessa.

I. Hakuhaun käynnistäminen

 • ’Palvelulla’ tätä kenttää voi muokata, ja voit
  • kirjoita teksti – yksi tai useampi sana – ja järjestelmä auttaa löytämään haluamasi palvelualan, tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja vahvista hakukriteerit toisessa vaiheessa (ks. jäljempänä ii kohta)
 • ”Maa”: tämä kenttä on pakollinen ja muokattavissa, ja voit
  • kirjoita haluamasi maan ensimmäiset kirjaimet ja valitse se, tai
  • napsauta nuolia ja napsauta pudotusvalikon kautta ja napsauta maan nimeä.
 • ”Toimivalta”: tämä kenttä on muokattavissa ja sitä sovelletaan vain, jos maassa on useampi kuin yksi lainkäyttöalue. Voit:
  • kirjoita haluamasi lainkäyttöalueen ensimmäiset kirjaimet ja valitse se, tai
  • Napsauta nuolia ja napsauta pudotusvalikon kautta ja napsauta oikeudenkäyttöaluetta, tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja katso tiedot kaikkien maiden lainkäyttöalueista

Napsauta sen jälkeen sinistä painiketta ”Hae”.

II. Hakukriteerien vahvistaminen

Haun käynnistämisen jälkeen näkyviin tulee palvelualojen ja osa-alojen luettelo. Selaa palveluluetteloa. Napsauta ±tunnusta, kunnes löydät etsimäsi palvelun. Jos haut on tehty koneella yhdellä tai useammalla sanalla, hakusanaa vastaavat tulokset näkyvät selvästi.

Vaihe 2: Selaa tuloksia

Hakukriteerien (toimiala, maa ja lainkäyttöalue) perusteella saat tulokset saatavilla olevista markkinoillepääsyn edellytyksistä ja niitä vastaavista vaatimuksista.

Tulokset on jaettu kolmeen tarjontamuotoon: rajatylittävä palvelujen tarjoaminen; kaupallinen läsnäolo; ja ammattilaisten liikkuvuus. Voit lukea kunkin oikeuden määritelmän otsikossa. Voit navigoida niiden välillä napsauttamalla haluamaasi välilehteä.

Kunkin toimitusmuodon osalta luettelo vastaavista markkinoillepääsyn ehdoista esitetään aakkosjärjestyksessä vasemmalla puolella. Voit lukea kunkin markkinoillepääsyn ehdon otsikossa olevan määritelmän. Markkinoille pääsyä koskeva edellytys täyttyy vain, jos siihen sisältyy vähintään yksi vaatimus.

Voit selata tuloksia seuraavasti:

 • Napsauta alanuolevaa nuolia ja näkee kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevan ehdon vaatimukseen.
 • Napsauta ”laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka koskevat kaikkia markkinoillepääsyn edellytyksiä.

Vaihtoehtoisesti voit tarkastella valitun toimitustavan ”kaikkia markkinoillepääsyn ehtoja” (ks. vaihtoehto markkinoillepääsyn ehtojen luettelon lopussa vasemmassa puolella). Voit selata tuloksia seuraavasti:

 • Valitse, jos haluat nähdä tulokset luettelossa. Kaikki markkinoillepääsyn ehtoihin liittyvät vaatimukset ovat tässä luettelossa. Ehto, johon vaatimus viittaa, on alleviivattu sinisessä merkissä. Napsauta alanuolevaa nuolia ja näkee kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevan ehdon vaatimukseen. Napsauta ”laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka koskevat kaikkia markkinoillepääsyn edellytyksiä.
 • Valitse hakutulokset ”Yleinen katsaus” -osioon. Kaikki markkinoillepääsyn ehtoihin liittyvät vaatimukset ovat nähtävillä. Saatavilla olevien vaatimusten määrä ilmoitetaan suluissa otsikon vieressä. Napsauta alanuolevaa nuolia ja näkee kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoille pääsyä koskevan ehdon vaatimukseen. Napsauta ”laajenna kaikki” -painiketta nähdäksesi kaikki tiedot, jotka koskevat kaikkia markkinoillepääsyn edellytyksiä.

Vaihe 3: Lue vaatimukset ja kaikki niiden tiedot

Kutakin vaatimusta koskevat tiedot koskevat

 • palveluala tai osa-ala
 • maa ja tarvittaessa sen lainkäyttöalueet
 • toimitustapa
 • markkinoille pääsyä koskeva edellytys.

Useimmissa tapauksissa kutakin vaatimusta koskevat tiedot sisältävät

 • tarvittaessa otsikko
 • tarvittaessa oikeusperusta
 • tiedon lähde (linkki verkkosivustolle ja/tai viittaus lakeihin ja asetuksiin) ja tekijänoikeutta koskevat tiedot
 • toimivaltaisen sääntelyviranomaisen yhteystiedot.

Miten tietoja voidaan käyttää?

Oman kaupan avustajan käyttö palveluissa ja investoinneissa on maksutonta. Tietyt tiedot on kuitenkin suojattu tekijänoikeudella. Palvelu- ja investointiavustajan käytettävissä olevia tietoja ei saa käyttää jälleenmyyntiin, konsulttipalvelujen tarjoamiseen, uudelleenjakoon, tietokantojen rakentamiseen, varastointiin eikä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin käyttäjän omien kansainvälisten liiketoimintaprosessien tukemiseen. Muu käyttö on kielletty, ellei tietojen omistaja ole nimenomaisesti hyväksynyt sitä kirjallisesti. 

Tutustu tekijänoikeuskäytäntöön tai ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Mitä kieliä on saatavilla?

Palvelu- ja investointiavustajani on tällä hetkellä saatavilla englanniksi. Konekäännökset kaikille EU:n kielille lisätään piakkoin.

Mistä saa lisätietoja?

Lue usein kysyttyä -osiosta.

Jaa tämä sivu: