Ιστορία εταιρείας:

Ο Πολωνός παραγωγός βρεφικού γάλακτος αποκτά πρόσβαση στην αιγυπτιακή αγορά

Ο Πολωνός παραγωγός βρεφικού γάλακτος αποκτά πρόσβαση στην αιγυπτιακή αγορά

Η άποψη του Poznań:

Η Geo-Poland χαίρεται ιδιαίτερα που ανακάλυψε την πρόσβαση στην αιγυπτιακή αγορά. Στο παρελθόν πραγματοποιήσαμε εξαγωγές βρεφικού γάλακτος πριν από την εισαγωγή του καταλόγου των «χωρών αναφοράς» από την Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι πελάτες μας ήταν πάντα πολύ ικανοποιημένοι με τα προϊόντα μας και οι Αιγύπτιοι πεπατρικοί το έχουν συστήσει. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επανεκκίνηση των εξαγωγών μας σε αυτή τη σημαντική αγορά, χάρη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις πολωνικές αρχές.

Tytus Dobrzyński
Geo-Poland

Εταιρείας

Η Geo-Poland ιδρύθηκε το 1992 και είναι οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Poznańκαι παράγει παιδικό γάλα και άλλα προϊόντα διατροφής για βρέφη. Απασχολώντας 70 άτομα, αποτελεί τυπικό «κρυμμένο πρωταθλητή» των εξαγωγών της ΕΕ, τροφοδοτώντας περισσότερες από 20 αγορές σε όλο τον κόσμο και αξιοποιώντας στο έπακρο τον κύκλο εργασιών της στο εξωτερικό.

Νέος αιγυπτιακός νόμος που εμποδίζει τις πολωνικές εξαγωγές

Οι εξαγωγείς της ΕΕ, μαζί με τα κράτη μέλη της ΕΕ, προειδοποίησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναν νέο αιγυπτιακό νόμο σχετικά με τα προϊόντα βρεφικού γάλακτος. Ο νέος νόμος επέτρεπε μόνο τις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος από κατάλογο των λεγόμενων «χωρών αναφοράς». Δεδομένου ότι η Πολωνία δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο, η Geo-Poland δεν μπορούσε πλέον να εξάγει στην Αίγυπτο.

Η δράση της ΕΕ αποφέρει αποτελέσματα

Η εταιρική σχέση της ΕΕ για την πρόσβαση στην αγορά έλαβε ταχέως μέτρα

  • Το γραφείο της ΕΕ στο Κάιρο και οι πρεσβείες των κρατών μελών έθεσαν το πρόβλημα του νέου εμπορικού φραγμού στις αιγυπτιακές αρχές
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασχολήθηκε με το θέμα στις συναντήσεις της με αιγυπτιακούς εμπορικούς αξιωματούχους
  • Ο τότε Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν έθιξε το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο στις αρχές του 2019.

Οι προσπάθειες αυτές αποδείχθηκαν καρποφόρες: Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι το παιδικό γάλα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που εξάγεται απευθείας στην Αίγυπτο θα μπορούσε πάντα να είναι επιλέξιμο για εισαγωγές, υπό τον όρο ότι το ίδιο προϊόν πωλείται επίσης στα κράτη μέλη της ΕΕ που αναφέρονται ως «χώρες αναφοράς» στην Αίγυπτο. Η Geo-Poland θα μπορούσε και πάλι να εξάγει στην Αίγυπτο.

Η άποψη της τομεακής ένωσης της ΕΕ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γαλακτοκομικών Προϊόντων (EDA) είναι η φωνή των εταιρειών μεταποίησης γάλακτος, των συνεταιρισμών και των ιδιωτικών γαλακτοκομείων στην ΕΕ. Πολλά από τα μέλη της είναι μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
Περισσότεροι από 300,000 εργαζόμενοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος και για τουλάχιστον 45,000 από αυτούς οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις εξαγωγές. Κάθε μέρα βλέπουμε τη σημασία του ανοικτού εμπορίου χωρίς τριβές.
Η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την άρση των εμπορικών φραγμών, όπως οι περιορισμοί που επιβάλλει η Αίγυπτος στις εισαγωγές βρεφικού γάλακτος, είναι πολύ σημαντική για τις ευρωπαϊκές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις. Αυτό μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη βασική μας δραστηριότητα παροχής υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων παγκοσμίως.»

Laurens van Delft, ΕΟΑ
Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις

Συχνές ερωτήσεις