Företagsberättelse:

Handelsavtalet öppnar dörrar i Kazakstan

Handelsavtalet öppnar dörrar i Kazakstan

Utan ett handelsavtal är det svårt att till och med starta nya företag eftersom potentiella kunder kanske vill ha vår produkt men avskräcks av byråkratin.
Berend Groeneveld, InterDam CCO

InterDam är ett nederländskt företag som tillverkar kundanpassade dörrar och väggar av hög kvalitet som är snabbsäkra och brandsäkra. Dessa används i farliga miljöer på och till havs, t.ex. oljeplattformar, transformatorstationer och raffinaderier, för att skapa säkra arbetsförhållanden. InterDam CCO Berend Groeneveld uppger att eftersom deras produkter är så specialiserade har de alltid sett på globala marknader.

En god grund för företagen

InterDam exporterar till ett stort antal länder med handelsavtal, t.ex. Ghana, Algeriet, Mexiko, och två av deras största projekt finns i Kanada och Kazakstan. Enligt Wolfgang Groeneveld gör handelsavtalen saker lättare redan från början: Utan ett handelsavtal är det svårt att till och med starta nya företag eftersom potentiella kunder kanske vill ha vår produkt men avskräcks av byråkratin.

Förståelse av företagskulturer

EU:s handelsavtal minskar ofta kraven på tillfällig vistelse för teknisk personal eller tjänsteleverantörer. InterDams personal kan lättare resa till Kazakstan för affärsändamål i upp till 90 dagar. Detta är ett inslag i många av EU:s handelsavtal och gynnar också InterDam med deras verksamhet i Kanada. Europeisk ingenjörs- och teknisk expertis, liksom InterDams, förtjänar att vara på den internationella arenan och EU:s handelsavtal bidrar till detta.

Dela sidan:

Genvägar