Yritysesimerkki:

Kauppasopimukset luovat oikeanlaista kemiaa kasvua varten

Kauppasopimukset luovat oikeanlaista kemiaa kasvua varten

Kauppasopimukset lisäävät vapautta toimia ja valvoa tuotteitamme.
Frank Meyer
toimitusjohtaja, CeraNovis

Tämä Saarbrückenin yritys vie 35 prosenttia tuotannostaan EU:n rajojen ulkopuolelle kauppasopimusten tehneisiin ja vailla oleviin maihin. ”Kauppasopimuksen ero”, Meyer sanoo ”merkittäväksi”.

CeraNovis toimittaa monenlaisia korkean suorituskyvyn pinnoitteita teollisuuden sovelluksiin lämmönvaihto-, valimo- ja avaruusteollisuudessa. Tuotteet ovat markkinoiden huippupäässä, mutta hinta vaikuttaa aina asiakkaisiin. Tässä tilanteessa kauppasopimukset todella osoittavat vahvuutensa. ”Tullien poistamisen vuoksi CeraNovis on todella kilpailukykyinen toimija Kanadassa, Etelä-Koreassa ja Etelä-Afrikassa”, Meyer toteaa, ja yrityksen tulot ovat kasvaneet suoraan näiden markkinoiden kanssa tehtyjen kauppasopimusten seurauksena.

Säästetty aika on säästetty rahaa

Kemikaalien kuljettaminen rajojen yli voi olla monimutkaista. Nuorelle yritykselle, jolla on pieni toimitusketjun johtoryhmä, paperityö voi olla hyvin työlästä, jos kauppasopimusta ei ole. Esimerkiksi CeraNovisin tuotteiden saaminen kiinalaisille asiakkaille on aina vaikeaa, kun taas myynti eteläkorealaisille asiakkaille EU:n ja Etelä-Korean kauppasopimuksen mukaisesti on ”kakkuosa”, Meyer toteaa.

CeraNovisin kannalta EU:n ja Kanadan kauppasopimus CETA on tuottanut erityisiä etuja. CETAn jälkeen vaatimustenmukaisuusvakuutus on helpottunut huomattavasti ja yleisesti ottaen hallinnollinen prosessi, joka kesti aiemmin kaksi päivää, kestää nyt kaksi tuntia. Lisäksi CeraNovis voi nyt toimia rekisteröitynä viejänä, jolla on alkuperätodistus. ”Asiakasemme kannalta tämä on helpottanut huomattavasti tuontiprosessia ja lisäksi tullien poistaminen on alentanut tuotteen loppukustannuksia Kanadassa 5-10 prosenttia”, Meyer toteaa.

Henkilökohtaiset kontaktit tuovat lisäarvoa

CeraNovis, joka on pieni yritys, joka toimittaa kapean erikoisalan tuotetta, arvostaa todellista suoraa yhteydenpitoa asiakkaisiinsa. ”Tämä auttaa meitä pitämään sormemme asiakkaiden tarvitsemassa pulssissa”, Meyer sanoo. Hänen mielestään läheinen suhde asiakkaisiin on lähes mahdotonta ilman kauppasopimusta.

Kun CeraNovis vie tuotteita maihin, joilla ei ole kauppasopimusta, niiden on käytettävä paikallista edustajaa. Tämä ei vaikuta ainoastaan alimpaan linjaan, sillä edustaja maksaa prosenttiosuuden, minkä lisäksi kaikki tärkeät suorat asiakaskontaktit menetetään usein. Jos kyseessä on kauppasopimus, niillä on läheiset liikesuhteet, joiden ansiosta ne voivat tarjota räätälöityjä ratkaisuja ja vastata suoraan asiakkaidensa tarpeisiin.

Muutamassa lyhyessä vuodessa CeraNovis on luonut tilaa itselleen, työllistänyt 15 henkilöä ja toiminut nyt riippumatta riskipääoman alkamisesta. Kauppasopimukset ovat olleet keskeisessä asemassa kehitettäessä kansainvälisiä markkinoitaan, ja niissä tarkastellaan edelleen maita, joilla on kauppasopimus uusille markkinoille. Haarukat ovat liian hyviä jättääkseen huomiotta.

Jaa tämä sivu:

Linkit