Virksomhedens historie:

Handelsaftaler skaber den rette kemi for vækst

Handelsaftaler skaber den rette kemi for vækst

Handelsaftaler fører til større handlefrihed og mere kontrol over vores produkt.
Frank Meyer,
administrerende direktør, CeraNovis

Saarbrücken eksporterer 35 % af sin produktion ud over EU's grænser til lande med og uden handelsaftaler. "Den forskel, som en handelsaftale gør," siger Meyer, "er betydelig".

CeraNovis leverer en lang række højtydende overfladebehandlingsmidler til industrielle anvendelser i varmevekslings-, støberi- og rumindustrien. Produkterne befinder sig i den øverste ende af markedet, men kunderne er ikke desto mindre altid påvirket af prisen. Det er her, handelsaftaler virkelig viser deres styrke. "Som følge af afskaffelsen af told er CeraNovis en virkelig konkurrencedygtig aktør i Canada, Sydkorea og Sydafrika," siger Meyer, og indtægterne er steget for virksomheden som en direkte følge af handelsaftaler med disse markeder.

Sparet tid er sparet penge

Det kan være kompliceret at transportere kemikalier på tværs af grænserne. For en ung virksomhed med et lille team til styring af forsyningskæden kan papirarbejdet være meget besværligt, når der ikke foreligger nogen handelsaftale. For eksempel er det altid en vanskelig proces at få CeraNovis "produkter til kinesiske kunder, mens salg til deres sydkoreanske kunder i henhold til handelsaftalen mellem EU og Sydkorea er "et stykke kage", siger Meyer.

For CeraNovis har CETA, handelsaftalen mellem EU og Canada, medført særlige fordele. Siden CETA er overensstemmelseserklæringen blevet meget lettere og samlet set en administrativ proces, der tidligere varede to dage, tager det nu to timer. Desuden kan CeraNovis nu fungere som registreret eksportør med oprindelsescertifikat. "For vores kunder har dette gjort importprocessen meget lettere, og afskaffelsen af told har desuden reduceret slutprisen for vores produkt i Canada med 5-10 %," siger Meyer.

Personlig kontakt tilfører merværdi

CeraNovis, som er en lille virksomhed, der leverer et nicheprodukt, værdsætter virkelig direkte kontakt med deres kunder. "Dette hjælper os med at holde vores finger på pulsen af, hvad kunderne har brug for", siger Meyer. For ham er tætte forbindelser til kunderne næsten umulige uden en handelsaftale.

Når CeraNovis eksporterer til lande uden en handelsaftale, skal de benytte en lokal repræsentant. Dette påvirker ikke blot den nederste linje, da repræsentanten tager en procentdel, men at alle vigtige direkte kundekontakter ofte går tabt. Når der foreligger en handelsaftale, opretholder de tætte forretningsforbindelser, der sætter dem i stand til at levere skræddersyede løsninger og direkte imødekomme deres kunders behov.

I løbet af nogle få korte år har CeraNovis afsat plads til sig selv, der beskæftiger 15 personer og nu opererer uafhængigt af opstarten af venturekapital. Handelsaftaler har været medvirkende til udviklingen af deres internationale markeder, og de ser fortsat på lande med handelsaftaler for nye markeder. Perlerne er for gode til at ignorere dem.

Del denne side:

Genveje